Panerad rödspätta med äggkräm

Tisdag idag och dagens första inlägg blir den här goda panerade fisk, med potatis & äggsås. Kan det bli mer husmanskost än så? Mums säger jag, och även barnen som riktigt högt betyg på både äggkräm  & fisk- detta kommer vi laga flera gånger. Har man nu inte tillgång till någon fin spätta i butik- så byt ut det mot annan vit fisk.

Panerad rödspätta med äggkräm  – detta var en riktig hit! Jag brukar bara laga denna sås till torsk- men minst lika gott ( om inte godare) till denna panerade spättan.

panerad

Vill du ha mer såsig, så minska mängden mjöl – eller öka mängden mjölk. 

Det här behöver du till 4 personer :
500 gram ben / skinnfri rödspätta
Salt & citronpeppar
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
Smör

Till äggkräm:
4 hårdkokta ägg
25 gram smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 finhackade charlottenlök
4 dl grädd/ mjölk ( 50 / 50 )
salt & peppar

Gör så här med rödspättan:
Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra fileerna innan du doppa dem i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt.

IMG_7926

Gör äggröran så här:
Hetta upp en stekpanna med smör , fräs den finhackade scharlottenlöken glansig. Pudra över vetemjölet och rör om, så det inte klumpar sig. Vänd ner grädden och låt sjuda upp, hacka ner äggen och sänk varmen och vänd om försiktigt så att allt blir genom varmt.

Klart att servera med kokt potatis och en god sallad.

panerad2

1

14 responses to “Panerad rödspätta med äggkräm

  1. Bengan skriver:

    Måste fråga vart brukar du köpa fisken nånstans ?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Färsk rödspätta hittar jag på Lidl 🙂

  2. Maria skriver:

    Åh det måste jag prova! Vi är dåliga på fisk här hemma… Förätit oss på lax tror jag

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja gör det, det är gudagott

  3. Bengan skriver:

    Åh tack! Är det lidls egna märken? Vet du vad den heter exakt? (Förpackningen) är så dålig å hitta en bra fisk.
    Misslyckas alltid med panera :s

    1. Jenny Warsen skriver:

      Tror bara det finns en sort- den är färsk och den ligger i en egen disk för sig, med färsk lax.
      Det är nog inte deras egna märke- men fråga personlen.

  4. Bengan skriver:

    Dem är
    Väl frysta eller?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Nej, det är färsk rödspätta.

  5. Bengan skriver:

    Okej! Tack för snabb svar❤️ du är grym!

  6. maria skriver:

    Chokladpajen misslyckades totalt den din man gjort och du rekommenderade för ett tag sedan.
    Har du tips vad man ska tänka på till nästa gång?
    Tacksam för svar
    Maria

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hej hej
      Du menar nog den min son bakade, chokladpajen?
      Hade du en termometer? Och lät du chokladkolan koka upp till 120 grader? Och lät kakan stelna i kylskåp mellan de olika lagrena?

  7. Jessica skriver:

    Hej måste bara tacka dig för din fantastiska blogg. Vet inte hur många gånger du har räddat mig när jag har ide torka på mat rätter.Idag gjorde jag ägg såsen. Blev jätte god,så tack igen och ha det så bra kramar Jessica

  8. Marita skriver:

    Hej! Tack för all inspiration till middagar och efterrätter! Kikar in varje dag och väljer ut ett recept som blir dagens middag. Lättlagat och gott, numera ser jag fram emot att laga mat. Super! Idag blir det fisk och äggröra. Grymt!

  9. Johanna skriver:

    Men galet vad gott det här var! Äggsåsen var precis så god som när man var liten. Har inte hittat nått bra recept på det innan. Min femåriga dotter gav det i betyg 20 av 10 å så hon ville äta samma mat 8 dagar i rad 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *