VECKOMATSEDEL


Gomorron,
Här kommer veckans matsedel,
Hoppas ni hittar något ni gillar.

Måndag
: Vegetarisk Pyttipanna 
Tisdag: Hela havet stormar 
Onsdag : Kasslergryta
Torsdag : Köttfärsgratäng 
Fredag: Grekisk Kyckling


Det här behöver du till 4 personer :
800 gram kycklinginnerfile
salt & peppar + torkad timjan
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
2 msk kycklingfond
2 nypor strösocker

Toppa med knaperstekt bacon & smulad fetaost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg filéerna i en ugnssäker form salta & peppra och krydda över timjan, vispa ihop alla ingredienser till såsen och häll över filerna. Ställ in i mitten av ugnen, i 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över knaperstekt bacon, smulad fetaost och färska örter.

Servera med ris, potatis eller en god sallad.

* * * *

Något gott till kaffet : Mjölkchokladbiskvier

IMG_3793 (2)

Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllningen: 
300 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 dl florsocker
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering: 200 gram mjölkchoklad

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop 300 gram rumsvarmt smör+ 1 äggula, avsvalnad smält mjölkchoklad & florsocker. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela ut fyllningen på bottnarna. Ställ dem gärna svalt 10-15 minuter innan du chokladdoppar dem ( spara ett par rutor för dekoration av biskvierna )

Voila! Busenkelt & jättegott.

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *