Hela havet stormar

Detta blev så gott att jag bara måste dela med mig av receptet. Visste inte vad jag skulle döpa det till. Så det fick bli hela havet stormar, osten var pricken över i:et!  Lätt som en plätt dessutom. Älskar min nya gratängform från ”Gerbera”, blått porslin är det finaste jag vet!

  
Jag gjorde det busenkelt för mig och vispade inte ens ihop ingredienserna innan. 
Blev både vackert och gott! 

Det här behöver du: 
600 gram fisktärningar ( jag skar ner torsk & lax )
1 tsk salt
2 msk hummer fond
500 gram passerade tomater
3 dl vispgrädde
1/2 tub med valfri mjukost
( jag hade denna med chipotle )

Ett gäng med stora handskalade räkor.

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg laxtärningarna i en ugnssäker form och salta. Vänd ner fond, passerade tomater & grädden.
Kläm över tuben med ost och skjuts in i ugnen i cirka 10-15 minuter  ( tills fisken är klar )
Toppa med massa räkor.
Servera genast med ris och god sallad.

7

6 responses to “Hela havet stormar

  1. Monica skriver:

    Hej verkligen snabbmat!! vad är det för några räkor du lägger på? Färska, frysta??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag köper stora räkor med skal ( frysta )

  2. Anonym skriver:

    Detta måste provas!
    Tack för att du gjorde måttangivelse för saltet.

  3. Marie Cederquist skriver:

    Låter (och ser) smarrigt ut, måste provas.😊

  4. Angelica skriver:

    Vart de jätte starkt med chipotle osten?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Lit4e sting blir det 🙂
      Men ta vanlig mjukost om du föredrar det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *