Veckomatsedel

Här kommer en veckomatsedel till er som önskar tips.

Måndag : Vegetarisk Nudelwok
Tisdag Lurig lax med krämig risoni
Onsdag Kycklinggratäng med pasta & rökt skinka 
Torsdag Pankopanerad falukorv 
Fredag Pulled Pork

 

Kan serveras som tacos, i bröd eller till en sallad.
Det här behöver du :
1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
2 1/2 dl barbecuesås ( inte för söt )
2 gul lök
1 vitlöksklyfta

Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader. Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet.  Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet. Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen. I en sådär 5-6 timmar. När köttet är klart så ska  det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det. Toppa med en god barbequesås.

.

Något gott till kaffet : Crunchig Rabarberpaj
IMG_2968

Det här behöver du :
5 – 6 stjälkar rabarber
1- 1/2 dl strösocker ( beroende på hur sura rabarberna är)

Till krispet:
125 gram smör
1 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl havregryn

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i slantar och fördela ut i formen, sockra dem.
Tärna ner smöret i en skål och vänd ner resten av ingredienserna. Nyp i ihop till en smulig deg. Strö detta över rabarberna och ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.

 

 

2

6 responses to “Veckomatsedel

  1. Pernilla skriver:

    Hej och tack för en mycket bra och inspirerande blogg. Du som är ett fullblodsproffs, har du någon ”tabell” där man kan räkna ut hur mycket man ska laga per person vid buffé? Typ mängd kött, pasta per person? Student runt hörnet, hugaligen 😉

    Ha en fin dag, P

    1. Emilia skriver:

      Tog mindre än en minut att googla.

      ”I vanliga fall beräknar man 150 gram kött, fisk eller fågel per person. Men på buffé drygar man ut med sallader, paj och bröd, och då räcker 100 gram väl när det gäller kött med ben. Serveras kött utan ben så räcker även 50 gram per portion.”

      1. Emilia skriver:

        Här kan du läsa mer om hur du ska tänka när du ska fixa buffé. Hur mycket det behövs av pasta, sallad, kött osv.

        https://www.ica.se/buffe/artikel/berakna-buffe/

        https://www.tasteline.com/inspiration/fest/buffe-berakna-vikt-och-mangd/

      2. Emilia skriver:

        Här kan du läsa mer om hur du kan tänka när du fixar buffé. Står även hur mycket det brukar gå år av pasta, sallad, kött osv.

        https://www.ica.se/buffe/artikel/berakna-buffe/

        https://www.tasteline.com/inspiration/fest/buffe-berakna-vikt-och-mangd/

      3. Emilia skriver:

        Försökte skicka bra länkar, men jag gissar att Jenny har gjort så att man inte kan göra det.. Ica har en bra tabell på hur mycket mat det brukar gå åt på buffé. Googla på ”hur mycket mat per person buffé” så kommer länken till Ica upp.

        1. jennysmatblogg skriver:

          Tack Emilia,
          Nej jag har inte stängt av något i kommentarsfältet. Det är WordPress själv som fångar upp misstänkta ”spam-meddelande”
          Nu har jag godkänt dem iallafall :))

          Trevlig tisdag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *