Vegetarisk wok

Hej där,

Ny vecka och ny energi, denna veckan bjuder på extra mycket jobb & möten. Vilket i och för sig är roligt, men jag måste planera extra för att hinna med. Ska försöka komma bort på lunchen idag för att handla de sista presenterna till Nomi som fyller 9 år på onsdag. Maten & fikat får alltid födelsedagsbarnet bestämma och jag tror att det kanske lutar åt köttbullar och marängsviss.
Ja, men vi får väl se. Idag är det måndag så då vill jag tipsa om en köttfri rätt.

Äter ni också vegetariskt måndagar? 


Detta är en busenkel vegetarisk wok, som du kan variera efter vad du har hemma.
Teriyakisås kan man göra själv, annars köps den färdig i hyllan vid nudlarna.

Till 4 personer
200 gram nudlar
2 msk rapsolja
1 burk med minimajs
1 röd paprika
1 grön paprika
2 rödlök
1 1/2 dl cashewnötter
1 1/2 dl teriyakisås

Gör så här: 
Skölj och klyfta lök och grönsaker. Hetta upp en stekpanna på medelhög värme. Koka upp vattnet till nudlarna och lägg ner dem, koka enligt beskrivning på förpackning. Medan de kokar så fräser du grönsakerna så att de bara får lite färg. Man vill behålla krispigheten i dem. Vänd ner nötter & teriyakisås och rör om. Häll bort vattnet från nudlarna när de är klara och vänd sedan ner i woken.

Klart att servera.

1

9 responses to “Vegetarisk wok

  1. Hille skriver:

    Hej !
    Först och främst TACK för en fin och bra blogg!
    Recepten du la ut på limepajen…
    Tänker att man måste väl kunna byta ut just limesaften mot annan juice/ saft just för att kunna variera receptet.
    Gillar lime men vill växla lite mellan olika smaker.
    Ha det bra!
    Mvh Hille

    1. jennysmatblogg skriver:

      Tack snälla
      Absolut, det tror jag säkert!
      Berätta gärna vilka smaker du provar :)) och om det blir gott.

  2. Lotte skriver:

    Det såg himla gott ut men vi gör aldrig vegetariskt…. Men det funkar ju lika bra med kyckling i? Ha en bra vecka
    https://lotte4.blogspot.se

    1. jennysmatblogg skriver:

      Men prova vetja, även barnen åt här med god aptit.
      Tyckte inte vi saknade kyckling alls.

      Kraaaam

  3. Camilla skriver:

    Hej Jenny!
    På Facebook såg att du hade lagt ut ett recept på baconsås och när jag sen kollar din blogg så finns det två olika recept men med nästan snarlika ingredienser.
    Båda är säkert lika goda men vilken hade du rekommenderat den med endast creme fraiche i eller den med både creme fraiche och grädde?
    Tack för en superbra blogg med mycket smarriga recept och mycket mycket annat som jag gillar att läsa. 🙂
    Kram <3

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hej
      Tack snälla, vad roligt att läsa.
      Jag provar massa olika recept, och jag gillar bägge två varianter. :))
      Man kan ta vad man har hemma.

      Kram

      1. Camilla skriver:

        Hej!
        En av dom bästa bloggarna som finns som jag går in och läser flera ggr om dagen, den är bara bäst 🙂
        Tack då ska jag testa ett av dom, gillar när det är blandning av både creme fraiche och grädde, blir en helt annan smak.
        Låter så enkelt också att göra vilket jag gillar 🙂
        Kram <3

  4. Det där ser jättegott ut! Jag har själv börjat äta mer vegetariskt! Jag har utformat några favoriträtter som jag återkommer till om och om igen. Detta kan bli en av de nya favoriterna! Tack för tipset!
    //Berith

    1. jennysmatblogg skriver:

      Du skriver alltid så positiva kommentarer.
      Tycker alltid det är roligt att läsa dem 🙂

      Trevlig kväll Berith

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *