ÅRSRESUME 2018

Gomorron på er,

Då är det inte många dagar kvar av år 2018. Närmare bestämt så blir det årets sista redan imorgon.

Vilket innebär att det då är dags igen för den traditionella årsresumen.
Här finner ni tidigare 2017, 2016 och 2015

Gjorde du något 2018 som du aldrig gjort förut?
Ja, jag var på min livs första safari i Afrika.
Och fick min livs coolaste upplevelse där jag fick se lejon,elefanter, zebror, hyenor och alla möjliga tänkbara vilda djur på savannen.

Genomdrev du någon stor förändring 2018 ?
Vi flyttade till Kalmar, så ja det känns ganska stort.

Blev någon av din vänner föräldrar i år?
Jag måste tänka efter nu, ja flera bekanta. Men inte mina närmaste vänner. Däremot väntar ju min
systerdotter barn i Mars! Så himla roligt.

Vilken händelse från år 2018 kommer du att minnas bäst?
Förutom Afrika, så kommer jag minnas barnens och min resa i Karibien / Texas bäst.
Ja för att inte tala om resan till Tokyo med Thelma! Det var så himla coolt.

Vilka länder besökte du 2018 ?
Vi bilade ju i somras så då var det ju alla länder fram och tillbaka till: 
Portugal, Danmark, Nederländerna, Tyskland, Belgien, Frankrike (3 ggr), Spanien, Andorra. Sedan besökte jag : , Sydafrika, Island, Italien, Vatikanstaten, San Marino, Finland, Guadeloupe,  USA (2ggr), Tokyo, Makedonien, Serbien, Kosovo, Albanien.
Trots mycket resor i år ( ni vet ju att jag samlar på länder ) så har det varit både båtkryssning och mer bilande i år, och det känns bra.

Bästa köpet ?
Det tror jag var de nya gardinerna & sängkläderna från IKEA.
Eller kanske nyårsklänningen jag fyndade i USA.

Vad gjorde dig riktigt glad?
Att min nya kokbok blev näst bästsäljande hos adlibris år 2018. Och mest sålda kokbok, så himla häftigt ändå!
Att barnen trivs så bra i nya skolorna.

Saknar du något under 2018 som du vill ha 2019 ?
Jag tror inte att jag saknar något. Jag är så tacksam för allt jag har just nu.

Vad önskar du att du gjort mer ?
Tränat, men jag har så mycket ursäkter. Men se där, nu har vi snart ett nytt år framför oss.
I Januari är det jag som hänger på gymmet och lyfter skrot. Haha..

Vad önskar du att du gjort mindre?
Att jag oroat mig, för allt löser sig.

Bästa boken jag läst i år ?
Jag har inte läst så mycket i år, jag lyssnar mest på ljudböcker. Den senaste boken av Kepler var sjukt läskig.
Vågade bara lyssna när det var ljust ute.

Vad är din största framgång på jobbet?
Att boken har gått så bra, och att jag nu ska få göra en ny!
Jippi, som jag ser fram emot att få visa den för er.

Största framgången på det privata planet ?
Det är att jag känner mig starkare än någonsin. Så välkommen 2019.

Största misstaget ?
Att jag har varit för snäll. Fast nu blir det nytt år & nya möjligheter.
Nu har jag mer skinn på näsan, och jag har lärt mig att stå på mig mer.

Vad spenderade du mest pengar på år 2018 ?
Poolbygget och resorna som vi gjort.

Något du önskade dig och fick ?
Fick och fick… men ja Charlie kom ju till oss.
Det är fantastiskt med husdjur, och vi är galna i både henne & Molly.

Något du önskade och inte fick ?
Förutom fred på jorden och allt det här vanliga…
Nej, jag önskade mig nog inget direkt i år.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?
Jag fyller ju dagen innan julafton. Så den firade jag med hela familjen/släkten Kalmar, vi firade vår ”lilla julafton”.
Så himla mysigt. Nästa år är min riktiga jul med alla barnen, ser fram den alla redan.Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nej, jag kommer faktiskt inte på någonting just nu. Jag har en fin & glad familj, bästa kollegorna (mitt säljteam)  och ett hus jag bara kunnat drömma om. Jag har allt man kan önska sig och lite till. 

Vad fick dig att må bra?
Att jag tagit mer tid för mig själv, umgåtts mer med vänner och familj.
Att vi ( jag & mina bloggläsare ) skänkte över 71 000 kronor till barncancerfonden.

Vem saknade du?
Jag låter denna stå kvar i år igen.
För det är som alltid min storasyster Linda. Hon fattas mig varje dag.

Mest stolt över ?
Att jag lär av alla misstag. Att jag blir klokare med åren.
Och så mina barn <3 tänk att jag har fyra så fina ungar. Jag är även stolt över att de stora ungdomarna
som jobbar nu och tjänar egna pengar.

Högsta önskan just nu ?
Haha… Jag har ingen direkt önskan just nu. Men det hade varit fint om det inte regnar imorgon.
Jag hade tänkt att städa ur spabadet nu, och sedan hade vi tänkt att bubbla och kolla ev fyrverkerier.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Nästa år tänker jag inte göra så mycket annorlunda.
Jag har massor med roliga jobb, jag kommer umgås mycket med barnen träffa släkt & vänner. Jag kommer fortsätta resa en hel del, men planera in mer bilkörning så vi får upptäcka fler länder.
Det kommer bli ett riktigt bra 2019 det känner jag på mig.

Så bring it on.

Har ni tid över så svara gärna på samma frågor som mig i kommentarsfältet.
Så roligt att läsa ikapp sedan.

0
Prenumerera
Notis om

16 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Eva
5 år sedan

Jag ser att du känner att du blivit starkare och det är ju faktiskt så att med åren blir man starkare och vågar mer säga vad man tycker och stå upp för sig själv. Man blir klokare med åren! Det är bara så.
Du skriver att du har bästa kollegorna. Vilka räknar du som kollegor? Jag tänker att du jobbar ensam som bloggare? Men så kanske det inte är.
Eller har du nåt mer jobb?
Gott nytt år till dig!

jennysmatblogg
Reply to  Eva
5 år sedan

Det är nog så att man blir klokare med åren.
Som kollegor räknar jag in mitt fantastiska säljteam 🙂

Gott nytt till dig också Eva

Annika
5 år sedan

Alltid lika roligt att läsa vad du skrivit.
Stort grattis till allt du åstadkommit. Tycker du är en förebild och förtjänat framgång och lycka.
Och vem vet nästa år slår kanske kärleken till igen. ❤️ Stora Kramar från Annika en av dina trognaste läsare.

Ann-britt Eriksson
5 år sedan

Gott nytt år fina Jenny.
Så härligt att läsa om din framgångssaga 😍

Sara
5 år sedan

Så mycket härligt ni varit med om 😊
Im gör jag din Skagenröra till förätt 😊
Men jag hänger inte med 🙈 var bodde ni innan Kalmar? Sålde ni sommarhuset & flyttade? Gott nytt år 💞

jennysmatblogg
Reply to  Sara
5 år sedan

Vi bodde i Växjö 🙂

Lina
5 år sedan

Hej! Låter underbart med alla resor men undrar hur du lyckas få ledigt för barnen så mycket från skolan? eller har dina barn hemundervisning?
Här i Stockholm är skolorna stenhårda speciellt när dom kommer upp i högre klasser. Och jag kan hålla med skolan i vissa fall för man kommer efter ganska snabbt om man är borta någon dag.
Sen kan jag också tycka att hur kul och spännande det är att resa så känns ditt resande som en rastlöshet, en oro i kroppen av att du inte gillar att vara hemma. Du reser ju mer än själva kungafamiljen eller den västa celebrity 😃 men barn mår också bra av att bara får vara hemma i bland och skrota runt och hänga med kompisarna. Tack för alla goda recept och önskar dig ett Gott slut och ett Gott Nytt År🎉

jennysmatblogg
Reply to  Lina
5 år sedan

Hej Lina,
Vi försöker att åka när det är lov, eller i samband med lov.
Jag känner inte att det är rastlöshet, och jag älskar vårt hus. Det är snarare ett intresse.
Jag & barnen gillar att resa och upptäcka nya platser.

Kram kram

Eva
5 år sedan

Varje gång man går in på bloggen så kommer en stor ruta upp om integritet och man trycker ”jag godkänner”. Måste den rutan komma upp varje gång? Har ju godkänt massor av gånger.
Känns väldigt störande.

jennysmatblogg
Reply to  Eva
5 år sedan

Jag ska kolla med mina tekniker 🙂

Johanna
5 år sedan

Gott Nytt År Jenny och tack för en fantastisk blogg. Har följt dig sedan många år 😊 hur gör du när ni reser, åker ni charter eller hur ni hus o bokar flygstolar? I så fall vilken sida brukar ni boka ifrån o vart hittar man billiga flygstolar? Har som eget nyårslöfte att försöka resa lite mer med barnen/familjen men det är ju tyvärr så dyrt när man är många 😊

Anonym
5 år sedan

Haha, lite småkul att läsa att någon lovar att resa mer, till skillnad från många andra som har som löfte att resa mindre.

Cilla
5 år sedan

Så härligt år du haft! Grattis till fantastiskt jobb! jag måste tyvärr hålla med om resorna 2019. Vi måste alla dra ner på resandet med all den klimatpåverkan det också innebär även om vi vill visa våra barn världen och har ekonomin att kunna göra det. Tråkigt men sant. I dag kan jag nästan känna mig dum när vi åker utomlands som om jag inte fattat allvaret i hur det påverkar jorden. Mindre resande både i jobbet och privat för min del hoppas jag men tyvärr lättare sagt än gjort!

Lisa
5 år sedan

Måste flika in angående resorna; får hålla mig för skratt. Föregående kommentarer alltså hur orkar ni? Orka lägga värdering ens? Ofattbart för en annan, främmande faktiskt. Avundssjuka deluxe eller vad? Jante Sverige hallå ja! : ) Jag tycker det är fantastiskt Jenny att du reser som du gör. Bästa skolan i världen för barnen dessutom att se andra länder och få förståelse för hur olika det kan se ut här i världen. Res så mycket du bara kan! Helt rätt! KRAM och gott nytt år ⭐️

Emma
5 år sedan

Hej Jenny! Du verkar va en härlig tjej och jag gillar din blogg. Undrar dock hur du tänker kring dina resor. Att resa så mkt som du gör är inte i närheten av hållbart för vår planet och våra barn. Det är ingen gissning längre utan fakta. Alla måste ta sitt ansvar! Tacksam för svar!

Cilla
5 år sedan

Lisa, om du läser mitt inlägg med mina ögon grattar jag till fantastiskt jobb samtidigt som jag reflekterar över resorna som jag tog till mig av, kanske för att jag själv fokuserar på att ändra just detta nästa år! Du har svårt att hålla dig för skratt men det har inte jag när jag hör hur jorden mår tack vare oss. Har idag vuxna barn och har rest mycket och reser tyvärr mycket i jobbet idag med flyg då jag jobbar i Stockholm men bor i södra sverige. Vi reser också en hel del privat fortfarande men har faktiskt idag ångest över det precis som många andra när medvetenheten ökat om påverkan på miljön och hur mycket man behöver göra för att klimatkompensera en flygresa. Har också en 9 åring som ständigt påminner mig om jordens mående och är orolig över ozonlagret och jordens framtid. Hon är betydligt mer upplyst på miljöfrågorna än jag! Jag tillhör 70 talisterna som tyvärr förstört mycket och mina barn är klokare! Jag kan bli stressad över att läsa om vårt resande idag! Avundsjuka eller jantelag är det inte då jag gjort ett val och har tankar om hur eventuella barnbarn ska få leva. Reser jag mindre får de det sannolikt bättre, du har rätt att det är mina värderingar och faktiskt är jag glad att jag landat i detta även om jag lever långt i från hur jag önskar då jag konsumerar på tok för mycket! Jag är ledsen om du tog mitt inlägg på det sätt du gjorde och Önskar dig ett gott 2019.

Nästa inlägg

Efterrätter till nyår

16
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x