Årsresume 2016

Hej hej,

Nyårsafton idag och årets sista dag. Bye bye år 2016 och välkommen 2017.
Så jag tänkte att det kunde vara roligt med en liten årsresume igen.
Här kan ni läsa förra årets

godi

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Ja, jag har ju gett ut min första bok. Det känns faktiskt overkligt & det var en häftig känsla när jag för första gången fick hålla i den. Efterrätten här ovan finns i boken, en av mina favoriter som jag provade fram förra året.

Genomdrev du någon stor förändring?
Jobbmässigt så är det att sajten bytte säljare/ agenter från tailsweep till Tourn. Och att vi öppnade upp webshopen, vilket har varit en milstolpe för mig.  På hemmaplan har vi renoverat badrum ( lilla toaletten) samt byggt om altanen och byggde samtidigt in ett spabad.

Blev någon av din vänner föräldrar i år?
Måste tänka efter lite nu…. nej jag tror inte det. Iallafall inte någon av mina närmaste.

Vilket datum från år 2016 kommer du att minnas bäst?
Oj, jag vet inte riktigt, det har varit ett riktigt händelserikt och roligt år. Fast den veckan på Maldiverna med Jonathan kan nog vara det bästa ever. Vi har lovat att vi ska försöka resa bort lite oftare bara han & jag.

mal

Vilka länder besökte du?
År 2016 är just det året som jag jobbat galet mycket, men också rest som mest.
Thailand, Danmark, Maldiverna, Malta, Tyskland, Seychellerna, Dubai, Usa 2 gånger ( Miami & Kalifornien ).

Bästa köpet?
Mitt nya objektiv till kameran är jag väldigt glad för.
Eller soffbordet som vi hittade efter lång tid av letande.
ar

Vad gjorde dig riktigt glad?
Mycket. Thelmas & min lilla weekend till Ullared & Falkenberg. Biobesök med Melvin, shopping med Nomi och alla luncher med Jacob. Så mysigt med kvalitetstid. Och faktiskt att jag kommit igång med att promenera 12000 – 15000 steg om dagen. Så mycket piggare man blir av vardags motion.
Sedan är jag tacksam för varje år som familjen får vara friska.

Saknar du något under 2016 som du vill ha 2017 ?
Förra året skrev jag mer tid. Jag tror jag låter det stå kvar 🙂
Jag är lite dålig på att planera in saker för min egen skull. Nästa år ska jag boka in fler fikadejter med kompisar, fler biobesök och dagar när jag inte planerar in något alls.

Vad önskar du att du gjort mer ?
Jag önskar att jag varit i stugan ännu mer. Det är så rogivande och lugnt att vara det.

img_2023-1

Vad önskar du att du gjort mindre?
Sitter alldeles för mycket och slösurfar på telefonen. Hoppas jag gör det mindre nästa år.

Bästa boken jag läst i år ?
Jag har ju lyssnat på massvis med böcker i år. Fler böcker än jag läst på säkert 5 år.
Små gula citroner är en fin bok. Det är den första jag kommer på nu.

Vad är din största framgång på jobbet?
”Baka med godis” känns såklart stort för mig. Och också att bloggen vuxit med 100 000 unika besökare sedan förra året. Nu har bloggen mer än 350 000 unika läsare per vecka.

Största framgången på det privata planet ?
Jag har blivit bättre på att tacka nej till jobb som jag känner att jag inte hinner med. Jag känner mig tacksam över att kunna välja vilka jag vill jobba med.  Så på det privata planet mår jag bättre för att jag tackar nej till jobb. Jag vill och försöker ha en bra balans mellan jobb & ledig tid.

Största misstaget ?
Fortfarande att jag vill tro gott om alla.
Det är alltid trist när motsatsen bevisas, men man är av alla misstag.

Var du gladare eller ledsnare i år ?
Jag upplever att jag blir lugnare och gladare för varje år. Äldre och klokare med andra ord 😉

Vad spenderade du mest pengar på år 2016 ?
Resor. Jag vill upptäcka hela världen, typ.

Thelma ser ut som ett rufsigt litet troll här i Dubais öknen . ok
Något du önskade dig och fick ?
Mer tid för familjen och detta året har vi verkligen fått det. Kvalitetstid.

Något du önskade och inte fick ?
Ja faktiskt, jag har önskat mig en ny väska. Behöver ju ha en när jag reser lite lätt i jobbet, med plats för lite ombyten och en necessär. Men jag tycker att den är oförskämt dyr så jag har inte unnat mig det än. Kanske till nästa år.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
Den firade jag med hela min lilla familj i Thailand. En fantastisk födelsedag med sand mellan tårna och strålande sol.

koh

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mer tid för att träffa kompisar, mer spontana middagar med vänner.

Vad fick dig att må bra?
Att bloggen blev fadder till ännu en by. Det känns viktigt & bra att hjälpa andra.

Vem saknade du?
Som alltid min storasyster Linda. Hon fattas mig alltid.

Mest stolt över ?
Att jag detta året helt väljer bort energitjuvar.
Jag anser att tiden är för värdefull för att umgås med människor som bara är negativa.

Högsta önskan just nu ?
Önskar fred på jorden så klart. Och att jag år 2017 ska ha möjlighet att arbeta med mer välgörenhet.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag tänker nog inte göra så mycket annorlunda. Utan jag kommer jobba massa, umgås så mycket jag kan med familjen, resa så ofta jag har möjlighet, och laga mer mat än någonsin. Och året som gått så har jag verkligen börjat tänka mer och & mer på vad vi äter. Så år 2017 kommer vara året där jag i ännu större utsträckning köper ekologiskt och söker efter närodlat.

mitt

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Vilket härligt 2016 du har haft och jag önskar sig ett fantastiskt 2017 🙂
http://www.lotte4.blogspot.se

7 år sedan

Det låter som ett riktigt bra år!
Gott nytt år ! <3
kram
Emma

7 år sedan

Rolig lista att ta del av, kul också att läsa såna här mer privata inlägg 🙂 tror inte (vill inte tro) att det är ett misstag att tro gott om andra..nog farligare att bli allt för cynisk. Men håller med om att det är väldigt trist om man får motsatsen bevisad.. Önskar dig ett gott nytt år!

6 år sedan

[…] Vill du läsa hur mitt år 2016 var så hittar du min årsresume HÄR […]

Nästa inlägg

Plock & mingel till kvällen

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x