Årsresume 2015

Godmorgon,

Jag bestämde mig nyss för att avslutar det gamla året med en årsresume. Har sett att fler och fler av alla bloggar skriver sådana, och det kan vara rätt roligt att bläddra tillbaka till. Så jag tänkte att jag härmar efter, denna listan lånade jag av underbaraclara.se eller var den blondinbellas?

mitt (1)

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?
Ja vi reste till Grekland för första gången. Grekland är fantastiskt. Och jag insåg att vi helt plötsligt har alla våra barn i skola, vi har alltid haft ”dagis”-barn känns det som. Lite småsorgligt, och samtidigt stort-  nu börjar en ny fas i våra liv.

Genomdrev du någon stor förändring?
Ja, jobbmässig så fördubblades matsajten detta året, och är nu Nordens största matblogg / matsajt. Det har inneburit väldigt mycket mer jobb, och jag älskar mitt jobb även om jag borde bli bättre på att jobba mindre. Eller övertala mig själv att faktiskt anställa något assistent.

Blev någon av din vänner föräldrar i år?
Ja flera stycken, både nära vänner, & massor av mina bekanta.
Susanne min äldsta barndomsvän blev mamma till en liten Elina.

Vilket datum från år 2015 kommer du att minnas bäst?
24 december, tror jag att jag kommer minnas bäst eftersom vi firade julafton i Thailand. Att ha hela familjen samlad både på min födelsedag & julafton för att  bara umgås, spela spel & prata har känts extra lyxigt. Bästa veckorna på hela året!

Grekland (1)

Vilka länder besökte du?
Grekland ( Lesbos) , Tyskland då vi besökte nöjesparkerna Phantasia Land, och Movie Park, Danmark, och Thailand ( där vi är just nu)

Bästa köpet?
Kanske inget ”köp” men renoveringarna i huset hemma i stan & sommarstugan har varit de bäst investerade pengarna tror jag. Och något vi kommer ha glädje över alltid eller åtminstone länge.

sommar sommar1

Vad gjorde dig riktigt glad?
När jag ser hur fina & snälla barnen är mot varandra och hjälps åt. ( Även om de också kivas såklart, men det är väl det som är syskonkärlek) Allra gladast är jag över att vi får vara friska.

Saknar du något under 2015 som du vill ha 2016?
Mer tid över till mig själv 🙂 Jag har varit extremt dålig på att ge mig själv egentid, något som jag saknat detta året. Och så mer tid med Jonathan, nästa år ska vi dejta mycket mer. Och åka iväg på en liten resa bara han & jag. Och så vill jag komma igång med någon träning, jag är i grund & botten en soffpotatis men önskar att jag tyckte det var roligt att träna.

Vad önskar du att du gjort mer ?
Tackat nej till jobb som jag egentligen inte hinner med. Dv.s försökt att jobba mindre. För jag har svårt att lämna ifrån mig jobb jag inte är 100 % nöjd med.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Slösurfat eller kollat på dåliga tv-serier. ( Fast mest har jag kollat på bra såklart ) Suttit i bilen onödigt mycket….. det blir mycket skjutsa, hämta & lämna när man har fyra barn.

Bästa boken jag läst i år ?
Hmmm… Detta året har jag inte hunnit läsa så mycket som jag velat.
Men ”Stalker” var en riktigt spännande & otäck bok. Läs den om ni gillar Thriller

Vad är din största framgång på jobbet?
Att sajten fördubblade sig, att jag kan välja mina samarbeten istället för att jaga.
Och att jag har skrivit samarbetes-avtal med flera stora företag inför nästa år.

Största framgången på det privata planet?
Det är att vi renoverat sommarstugan alla gånger. Det är mitt paradis på jorden. Dock vill jag bygga en söt gäststuga där också….. Men får se när det blir av.

Största misstaget ?
Att jag kanske är lite för godtrogen/snäll och att jag vill tro gott om alla. Fast samtidigt vill jag inte känna att det är mitt fel, utan det är väl så att det är deras misstag, mer än mitt.

Var du gladare eller ledsnare i år?
Jag var gladare, även om jag inte var direkt ledsen året innan heller.

Vad spenderade du mest pengar på år 2015?
Resor (Thailand) och renoveringarna i hus & stuga. Detta med renoveringar blir ju alltid dyrare än man från första stund räknat på. Men efter många år som husägare, så hade vi även räknat med det 😉 I företaget var det bilen som kostade mest, men ack så nödvändigt.

Något du önskade dig och fick ?
Jag önskar mig sällan materiella saker, men om jag vill ha något så sparar jag tills jag har råd att köpa det. Men något jag hoppades på under året var mer tid med familjen ( det är ju inte alltid tonåringarna tycker det är så coolt att hänga med oss) Och den önskan gick i uppfyllelse.

Något du önskade och inte fick ?
Ja, fred på jorden och slut på orättvisor.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Då var vi på öland i sommarstugan och förberedde inför julafton, vi griljerade julskina och rullade köttbullar.
Sen spelade vi bingolotto och eldade för fullt i braskaminen. Mysig födelsedag.

Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Mera sömn ( sova är bland det bästa jag vet)  kanske ännu en resa
och mer tid med mina vänner.

Vad fick dig att må bra?
Mycket, jag försöker se det fina så mycket jag kan.
Fast jag mår alltid extra bra när jag har en bokad resa att se fram emot. Bokning och förberedelserna inför en resa är halva grejen.

Vem saknade du?
Jag saknade min storasyster Linda,  precis lika mycket som de senaste 14 åren.
Hon fattas mig alltid. Hon var en av mina bästa vänner.

Mest stolt över?
Mycket. 
Mina barn och min familj. Och att jag har gett mitt företag en stabil grund att stå på. Och att företaget precis har blivit faddrar till en pojke & en by i Vietnam. Hoppas på att kunna bidra till mer välgörenhet nästa år.

Högsta önskan just nu ?
Att år 2016 blir lika bra eller ännu bättre.

Thai

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Summa summarum så har jag haft ett bra år. Men om jag ska ändra något  så blir det att jobba mindre och mer effektivt under min arbetsdag. ( Inte fastna i slösurfandet ) Och att boka en vintersemester, som inte går till Thailand. Vi har varit där 5 gånger nu och det hade varit kul att se något annat även om Thailand är supervackert. Det finns så mycket mer jag vill se….. Har ni några tips kanske …. Maldiverna, Miami , Sri lanka, Jamaica, Mauritius eller något helt annat  ?


0
Prenumerera
Notis om

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
THerese
8 år sedan

Dominikanska republiken och Cabarete. Underbar plats!

Helena
8 år sedan

Tack för en fantastisk blogg. Hittar alltid massa inspiration här och lagar dina recept allt som oftast. Ikväll står två av dina recept på menyn ??.
Jag hade rekommenderat att åka till Mexico. Fantastiska stränder och vad vi upplevde, väldigt trevlig befolkning. Sen reste vi inte runt så mycket sim ni gör i Thailand, men de utflykter vi gjorde var kanon och det var så fint. Dyka är att rekommendera, likaså bada i cenoter som är unikt för Mexico. En upplevelse!
Dominikanska republiken är också fint men fruktansvärt fattigt och enorma klass-skillnader. Där var vi mest på hotellet då vi upplevde så mycket tiggeri och folk som drog i en vart man än gick. Men stränderna var så fina. Barcadi Island var en tiktig fin ö som vi var på en dag.

Caroline
8 år sedan

Jag är precis hemkommen från Maldiverna. Rekommenderas verkligen om ni inte är en familj som måste ”göra saker” exakt hela tiden. Det är precis så vackert som det ser ut på bilderna, men det är för att koppla av! 🙂

Maria
8 år sedan

Hej. .så kul att läsa din blogg.. Jag kan varmt rekommendera Miami.. Passar både stora och små barn och vuxna.. Hur mkt som helst att göra.. Ett besök i Orlando är ett måste, gå i en av parkerna är en upplevelse.. Vi var där i okt.. Superfint väder..varmt i havet ..det var perfekt

Jenny Ax
8 år sedan

Aruba!! För dess fina vatten, bra mat ( vi hade all-inclusive; men var hur bra somhelst!), kunde då på olika restauranger o både äta o dricka gott o blev då serverade ist för att gå på buffén. Buffén i sig var oxå riktigt bra! Och man kunde t.o.m dricka Arubas vatten!!

Maria
8 år sedan

Tack för din blogg såå bra !! Mitt tips är sydafrika , Kapstaden och resa längs garden route och safari förstås får inte missas!!

Susanne
8 år sedan

Älskar din blogg och speciellt intressant nu när vi åker till Koh Lanta i februari, tack för alla tips. Jag vill rekommendera Seychellerna, underbara öar. Vi bodde en vecka på huvudön Mahé och sen flög vi till ön Praslin och bodde där en vecka och gjorde dagsutflykter till La Digue, Silhoutte och curieuse Island.

sabine
8 år sedan

Hej.
Jeg er ny læser af din blog (fra Danmark). Du har en dejlig blog hvor jeg finder stor inspiration til familievenlig mad og god inspiration til rejser. Har netop bestilt flybilletter til Thailand og håber at komme til at besøge Koh Lanta og måske Lipe. Skriver du lidt om hvordan i er kommet rundt og hvad det koster med fly, båd etc?
Som inspiration til nye rejser kan jeg anbefale at tage til Bali og Gili øerne. Har netop været der i næsten 4 uger og det var fantastisk. Du er velkommen til at finde inspiration og kigge billeder på min instagramprofil @mortil3arvinger.
Håber du forstår hvad jeg skriver på dansk 🙂

Linda
8 år sedan

Tycker helt klart att ni skall åka till Kenya och diani beach. Min favorit strand helt klart. Därifrån kan ni även åka på några dagars safari, ett äventyr för livet

Mamma
8 år sedan

Tanzania och zanzibar kan jag varmt rekommendera som ett annorlunda men otroligt spännande resmål. Vi har besökt Mexico, Dominikanska Republiken, Florida, Thailand men denna resa till Zanzibar var något alldeles extra!

7 år sedan

[…] 2016 och välkommen 2017. Så jag tänkte att det kunde vara roligt med en liten årsresume igen. Här kan ni läsa förra […]

Nästa inlägg

Railaybeach

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x