VECKOMATSEDEL

Gomorgon finingar,
Här kommer en veckomatsedel som sig bör.
Hoppas ni hittar lite ni gillar!

Måndag : Pannkaksmuffins ( veg )
Tisdag: Lax- & sparrisgratäng ( LCHF )
Onsdag : Pastasås med kassler & broccoli
Torsdag: Korvpytt med rödbetor
Fredag  Kyckling med mynta- tabouleh och frisk citronyougurt

IMG_5227-001

Det här behöver du till 4 personer :
Bulgur
1 grönsaksbuljong
Bladpersilja
mynta

1 citron
2 dl matlagningsyougurt
salt och peppar

2 tomater
1 gurka
1 röd lök
3 vitlöksklyftor ( denna hoppade jag över)
900  gram kyckling innerfile
olivolja
Och krydda till kycklingen : spiskummin, chilipeppar,salt och svartpeppar

Gör så här:
Rör ihop matlagningsyougurten med rivet skal av en citron , och salt och peppar. Ställ den sedan kallt,
Koka bulgurn med en buljongtärning enligt anvisningar på förpackning. Finhacka rödlöken, och tärna tomaterna , och gurkan och  grovhacka ner den färska bladpersilja / myntan. Rör om och blanda ner sedan ner grönskakerna i bulgurn när den är klar.
Krydda kycklingen och stek den klar.

Servera den sedan med bulgurn, och citronyougurten.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: ÄPPELPAJ

IMG_0820

IMG_0829

Det här behöver du till en form på 22-24 cm: 
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig

Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver

Gör så här : 
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.

IMG_0842

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gülay
5 år sedan

Hej Jenny
Jag vet inte om du gillar att få mattips från folk,men kan inte låta bli att tipsa en pastasås med kassler som jag har gjort ofta.

Pastasås med kassler eller skinka .
Jag brukar ta kalkonkassler,man kan även ta julskinkan som blir över.
300 gr kassler eller rökt skinka
200-250gr champinjon
1 scharlottlök eller vanlig gul.
1 broccoli
Några dl ärtor
1 krm svartpeppar
1 krm cayenpeppar
2 dl kokbar crème fraiche
1 dl mjölk
Om du har grädde hemma ta en skvätt
Halv vitlök pressat
Salt
Jag brukar skiva champinjon fräser i varm panna sen smör eller olivolja fräser. Sen tillsätter jag hackat lök fräser en stund. Lägger åt sidan i samma gryta,panna fräser jag kassler delat i bitar eller skinka och in med svamp lök blandningen .Tillsätt kryddorna,vitlöken. Creme fraiche,mjölk ev grädde. Låt koka upp. Broccolin delar jag i buketter och kokar 3-4 min i saltat vatten. Likadant frysta ärtorna kolla på förpackningen. Dessa två grönsaker när jag har kokat och hällt av vattnet sköljer jag dem i kallt vatten,för att de ska behålla sin färg. Tillsätt broccolin och ärtorna också i pastasåsen. Rör 2 msk maizena i kallt vatten tillsätt i pastasåsen koka 2 min. Klart

jennysmatblogg
Reply to  Gülay
5 år sedan

Jodå 🙂 Det gillar jag verkligen.
Tack! Detta kommer jag spara och prova.

Kram

5 år sedan

Jag måste testa ditt Fredagsrecept:-)) Fried Rice med kyckling gjorde jag förra veckan och det blev super Gott.
https://nouw.com/gourmettjejen/fried-rice-med-kyckling-34427194

Nästa inlägg

Halloumi-tacos

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x