Muffinspannkakor

Detta är ett så smidigt och gott till både mellis & lunch. Nu slipper man stå och steka plättar i flera timmar!
Jag hittade receptet hos bästa Nina och kopierade bara receptet helt rätt av.
Mums!

  

RECEPT 15 st:

2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
6 st ägg
1 tsk salt
6 msk smält smör

smält smör till muffinsformen

Jordgubbssylt, vispgrädde och florsocker till servering

Gör så här:

Blanda vetemjöl och mjölk i en bunke. Vispa det ordentligt så det inte är några klumpar i. Ha också i salt och det smälta smöret. Knäck sedan i äggen ett och ett, vispa emellan varje.  Förbered muffinsformen genom att ha i lite smör i varje behållare. Fyll varje muffinsform till hälften. Grädda på 220 grader i ca 10 minuter. De ska ha fått fin färg och ha bullat upp sig rejält i formarna. De faller ihop sedan när man tar ut dem ur ugnen. Servera med vispgrädde, sylt och florsocker.

1

7 responses to “Muffinspannkakor

  1. Lydia skriver:

    Vilken rolig idé! Det måste jag testa, kan tro att barnen kommer älska det

    1. jennysmatblogg skriver:

      Eller hur! Både enkelt och smaskigt.

  2. Sara skriver:

    Gud så smidigt, måste jag prova! Så tråkigt att stå vid spisen och steka…

  3. Majsan skriver:

    Gör du det lilla hålet för sylten precis när du targit ut dem ur ugnen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det lilla hålet i mitten blir så automatiskt. 🙂

  4. Annie skriver:

    Vilket fint fat, det blåa!!! Vart kommer det ifrån om man får fråga?? 😀

  5. Tack för tipset. Detta kommer jag att göra till brunchen på lördag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »