Veckomatsedel

Måndag : Ugnspannkaka ( veg ) 
Tisdag : Torsk med mild kaviarsås
Onsdag : Högrevsburgare med chilicheese
Torsdag: Ajvargratäng med falukorv
Fredag : Kreolsk Kycklinggryta


Det här behöver du till 4 personer:
smör
600 gram kycklingfile
salt & peppar
2 stycken choritzokorvar
1 stor gul lök
10 stycken klyftade champinjoner
1 röd paprika
2 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 tsk kinesisk soja
maizena
salt
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1 dl svarta oliver
1 dl syltlök

Serveras med ris

Gör så här: 
Skär kycklingen i små bitar och fräs den i smör i stekpannan tills den är genomstekt. Krydda med salt & peppar. Skär paprika, lök & svamp, korv i mindre bitar. Lyft över kycklingen på en tallrik medan du steker den löken, den ska bara bli glansig. Vänd ner korven paprika och svampen och bara hetta upp allt – då lägger du tillbaka kycklingen. Vänd i vatten, grädde, fond & soja. Låt allt sjuda upp, önskar du tjockare konsistens kan du reda av grytan med lite maizena. Smaka sedan av grytan med salt, oregano, timjan. Sist du ner syltlök & oliver, när allt blivit genomvärmt är grytan klar att servera.

 

 

2

4 responses to “Veckomatsedel

  1. Madeleine skriver:

    Kreolsk kycklinggryta låter spännande, det skall vi testa! Trevlig söndag!

  2. Gūlay skriver:

    Hej Jenny
    Den där kycklinggryta blev favorit hos oss. Igår bestämde jag att jag skulle laga den idag igen 🙂

  3. Kreolsk gryta är jättegott men längesedan jag lagade den.
    Tack för påminnelsen 🙂
    Brukar dock ha fläskfilé men kyckling låter gott.

  4. Malin skriver:

    Mmmm.. gjorde denna idag, såå himla god! ? Toppbetyg av mig och killen ??⭐️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *