Chilicheese-fyllda Högrevsburgare

Godmorgon,

Jag och Molly ska alldeles snart ge oss iväg på den dagliga morgonrundan. Kyligt och friskt i luften idag, ljuvligt vädret för morgonpromenad. Kikar förbi för litet middagstips till er som önskar det. Få saker är så gott som riktigt grillade saftiga högrevsburgare. Det skulle möjligtvis vara chilicheese-fyllda sådana. Funkar såklart att steka också, men grillat är godast tycker jag. För att få dem extra saftiga har jag lärt mig att inte salta smeten, utan att salta burgarna när de börjar bli färdiggrillade. Så att saltet inte ”torkar” ut burgarna. Ett smart tips jag fick från en läsare här!

IMG_2788 (1)
Till 4 stora burgare behöver du: 
800 gram högrevsfärs
2 msk oxfond
8-10 droppar worcestershiresås

Fyllning: 
1 dl riven smakrik ost
finhackade röda & gröna jalapenos

Gör dina burgare så här: 
Rör ihop färsen med fond, worcestershiresåsen, och forma till burgare.
Dela upp färsen på fyra och gör en grop. Fyll med oströran och baka ihop till en burgare.
Grilla dem och servera med goda briochebröd.

IMG_2726 IMG_2724

2

5 responses to “Chilicheese-fyllda Högrevsburgare

  1. Camilla skriver:

    Åh vad gott det såg ut! Jag hoppas på någon mer varm och skön sensommardag, då får man passa på att grilla lite.
    Ha en bra dag!

  2. Lisa skriver:

    Jösses vad de såg goda ut! ?
    Brukar ha liknande fyllning(plus lite philadelphiaost) när jag gör beercan burgers! 🙂

  3. jannice skriver:

    Men ååå vad goda!!!

  4. Ellinor Nilsson skriver:

    Dom såg goda ut! Men jag fattade aldrig vilken dressing som var på burgaren!?

  5. Tess skriver:

    Ser supergott ut! Men vad är det för sås du har på?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *