Veckomatsedel

Måndag Halloumiburgare med coleslaw
Tisdag Torsk- & kräftgratäng
Onsdag Hawaiikassler
Torsdag Kycklingsallad med avokado
Fredag Skogspanna
panna

För festligare tillfällen kan fläskfilen lätt bytas ut mot oxfile. Mums!

En skogspanna för 5-6 personer :
smör
1 näve med kantareller
2 putsade fläskfileer
5 dl grädde
2 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med lingonsylt
maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar

Serveras med ungsbakad potatis & morötter
eller kokt potatis eller kanske ris?

Gör så här:
Dela svampen i lagom stora munsbitar,  Hetta upp ett par msk smör i pannan fräs sedan kantarellerna så att vätskan försvinner. Under tiden skär du köttet i medaljonger och delar varje medaljong i tre bitar. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med lingonsylt och lite salt och peppar.
Sjud ihop en kvart innan servering, dekorera med lite färska lingon och några gröna örter.

Klar att servera !

* mjölredning är att man blandar 1/2 dl vatten med 2 msk mjöl och vispar upp , häll sedan i litet i taget

 

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Mums! Det här måste jag testa 🙂
Jag är så långt ifrån en mästerkock man kan komma och är inte speciellt förtjust i att laga mat (hänger nog ihop med att jag är bättre på annat än just matlagning). Har bestämt mig för att bli duktigare i köket, misstänker att det blir roligare och roligare ju duktigare man blir 😉 Bakning är en mycket starkare sida hos mig 🙂
Kram

Magnus
4 år sedan

Skogspannan var god men vi tyckte att sojan tog över svampsmaken så nästa gång blir det mer kantareller och gnutta mindre soja 8)

Nästa inlägg

Godaste tårtan

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x