Godaste tårtan

Ni är så många som frågat efter receptet på den goda marängtårtan, som jag kallar 10-minuterstårtan. Det går bra att söka på sajten, högst upp till höger på skärmen finns både sökruta, samt kan du kategoriscrolla. Men här kommer tårtan igen, för er som missat. Detta är den godaste tårtan jag ätit, och jag hoppas ni gör den någon gång i sommar. Kanske till skolavslutningen, studenten eller varför inte midsommar! Så himla smaskig. Receptet hittade jag på ica.se, och denna är faktiskt riktigt billig att baka om man jämför. Kostar cirka 55-60 kronor per tårta, det är prisvärt om man är många.

Ni hittar mig med mera mat- & baktips på instagram: @jennysmatblogg
Eller facebook HÄR

IMG_0357 IMG_0349

Det här behöver du till en tårta för 8- 10 personer  : 
2 färdiga marängtårtor
1/4 dels dl vispgrädde
150 gram mjölk choklad
4 dl vispad vispgrädde
250 gram hallon ( frysta el färska)
( florsocker efter egen smak & tycke )

Dekorera med jordgubbar & blåbär + 50 gram hackad choklad.

IMG_0300

IMG_0305

Gör så här:
Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet.
Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt. Vispa under tiden grädden fluffig, vänd sedan ner de frysta hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka ev av med florsocker.

enkel tårta

Ta ut den svala maräng- & chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på en marängbotten till och fördela ut resten av hallongrädden.
Dekorera med jordgubbar, blåbär & hackad choklad.

Serveras genast!

0
Prenumerera
Notis om
22 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gabrielle
5 år sedan

Har redan hunnit göra denna två gånger förra månaden 🙂 Succé varje gång! Enkel och så himla god!

Sofie
5 år sedan

Har funderat många gånger på att göra denna, så får väl bli dax ni i helgen!

Har du några tips på kall mat?
Det är så jobbigt med varm mat i denna värmen 🙂

Angelica
5 år sedan

Går det göra tårtan dagen innan den ska ätas? 🙂

Anna
Reply to  Angelica
5 år sedan

Nej Angelica inte dagen innan botten blir ”blöt” och faller ihop..

Bella
Reply to  Anna
4 år sedan

Ska göra denna till midsommar! Kan man göra botten och chokladen på förmiddagen och låta den först stelna lite i kyl och sedan bara stå svalt? För att sedan innan servering lägga på grädden??

Mia
5 år sedan

Den är så god ! Gjorde den i veckan

5 år sedan

Mums, älskar när det går fort att slänga ihop 🙂

5 år sedan

Vilken tårta! Ser väldigt väldigt god ut. Ska definitivt testa att göra denna!

Isabelle
5 år sedan

Denna ska jag testa!! Går det att förbereda tårtdelen med den smälta chokladen några timmar innan servering och sedan bara lägga på grädde och garnering strax före serveringen?

Erik
Reply to  Isabelle
1 år sedan

Maräng är bäst att förvara torrt. Och chokladen tar heller inte skada på ett par dagar.
Förvara alltså inte i kylskåpet (där det finns olika dofter och ofta fukt). Bättre i knäckebrödslådan e.d.
Hälsningar Erik

5 år sedan

Den se supergod ut! Hittade ett recept på rabarberglass på din blogg som jag testade i helgen som blev jättegod:)

Ania Kartrud
5 år sedan

Undrar om man kan frysa denna tårta så den blir som en glasstårta?

Therese Öhrn Karlsson
5 år sedan

Jag gjorde denna idag å tog med till mitt jobb (jobbar på lasarettet i Skellefteå) å hjälp va lovorden haglade ?
”Ljuvlig” ”Mums” ” helt perfekt” ”lagom söt” ”fräsch” ”midsommartårta helt klart” ” receptet tack”
En anhörig till en patient såg tårtan å frågade var den va köpt? han undrade om jag levererade i stan å om han fick beställa?
Så, denna kommer jag definitivt att göra igen!
Tack för en underbar blogg! Använder dina recept flitigt!

jennysmatblogg
Reply to  Therese Öhrn Karlsson
5 år sedan

<3 Å vad roligt :-D

Carro
5 år sedan

Åh blir alltid lika sugen när jag ser denna bilden ? Jag gjorde denna på Valborg, fast istället för egengjord chokladkräm ville jag göra den äääännu enklare o snabbare. Så jag smeta på nutella istället, supergott, enkelt och en riktigt succé! (Tips att ha även nutellan i kylen så den blir fast o extra krämig)

Sara
5 år sedan

Hej!
Gjorde denna tårtan i helgen, supergod!! Men när jag smälte chokladen i grädden så blev det en grynig massa istället för en sås. Fick liksom trycka ut den på marängen.. Vad tror du att jag gjorde för fel?

4 år sedan

[…] Receptet på den här goda marängtårtan som jag gjorde hittar ni HÄR […]

Anna
3 år sedan

Måste bara fråga om jag är ensam om att koka frysta hallon? Ja, då menar jag importerade. Skulle aldrig våga äta dem direkt!

Alexandra
2 år sedan

1/4 dels grädde av hur mkt? Eller är det 1/4 del av ett decelitermått? Jag kanske är trög :p

jennysmatblogg
Reply to  Alexandra
2 år sedan

Stämmer 🙂

4 månader sedan

Bästa sommartårtan 🍓😍

Monica Petersson
4 månader sedan

Hej, såg att någon frågat om frysta hallon från butik här, om dom alltid ska kokas innan man använder dom (importerade).
Det ska dom,köp hellre färska i säsong och frys in själv.

Nästa inlägg

BookBeat och tipsa om böcker i boklistan

22
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x