BookBeat och tipsa om böcker i boklistan

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED BOOKBEAT

 

Nu under våren och i början av sommaren har jag hunnit lyssna på massor utav bra böcker på BookBeat. Detta är lite perfekt för mig, som känner att jag inte ”hinner” läsa böcker- men ändå vill ha hunnit ”läsa” de böcker alla pratar om.  Jag lyssnar på ljudböcker så ofta jag hinner, när jag är ute och går, när jag fixar i trädgården, när jag flyger och medan jag lagar mat & bakar. Fördelen när jag jobbar ensam i köket är att jag kan välja vilken bok jag vill 😉

book

Den senaste boken jag läser/ lyssnar på är den sista med Lucy Dillon. Och den heter ”När livet börjar om” och jag har cirka en kvart kvar på den. Jag har alltid gillar hennes böcker och för er som inte läst någon än, så finns det fler att välja bland på Bookbeat. Jag har i samarbete med BookBeat ett erbjudande till er, där ni får lyssna 1 månad helt gratis. ( Det kommer ändras från 2 veckor till 1 månad när ni registrerar er ) Ni kan välj bland 1000-tals böcker att lyssna & läsa direkt i mobilen och surfplatten. Ingen bindningstid och enkelt att komma igång.

Koden är : Jennysmatblogg eller klicka här för att komma direkt till erbjudandet 

IMG_1633

Nu börjar min bok närma sig slutet och jag vill ha tips på era bästa böcker.  Och vi är nog många som söker boktips, så jag tänkte att vi kunde göra en liten boklista för att tipsa varandra om bra böcker i kommentarsfältet.

Senast lyssnade / lästa bok ? 
– När livet börjar om. 
Min bästa bok jag läst ? 
– Stalker ( otäck men så spännande )
Den sämsta boken ?
Kommer inte ihåg någon just nu. 
Min favoritgenre på böcker ?
Deckare och chick lit
Mitt favoritbokgodis ?
Chokladpraliner såklart
Mitt bästa tillfälle att lyssna på ljudbok ?
När jag lagar mat och bakar

* * * * * * * * * * * *

 

IMG_3799 (1)

3

11 responses to “BookBeat och tipsa om böcker i boklistan

 1. Katarina skriver:

  Vad roligt med boktips!
  Här kommer min boklista

  Senast lyssnade/ lästa bok ?
  Isprinsessan av Camilla L
  Min bästa bok jag läst ?
  Inte utan min dotter
  Den sämsta boken ?

  Min favoritgenre på böcker ?
  Drama eller självbiografier, men slukar alla böcker.
  Mitt favoritbokgodis ?
  Naturgodis
  Mitt bästa tillfälle att lyssna på ljudbok ?
  Innan jag ska sova. Eller på morgonen med en stor kopp te.

 2. Lotte skriver:

  Min bror lyssnar på massor av ljudböcker i sin maskin om dagarna men själv föredrar jag ”riktiga” böcker 🙂 Just nu läser jag Babyrace på smällen.
  http://www.lotte4.blogspot.se

 3. Sandra skriver:

  Kan tipsa om Katrins nya bok
  BUCKETLIST – läs och skratta, med skämskudden nära.

 4. Lena skriver:

  Senast lyssnade / lästa bok ?
  Kvinnan som stal mitt liv – Marian Keyes
  Min bästa bok jag läst ?
  Gökboet – Ken Kesey (lite roligt att de nästan har samma efternamn) 🙂
  Den sämsta boken ?
  Hm. Kommer inte på någon som jag direkt har avskytt. Vilket är bra…
  Min favoritgenre på böcker ?
  – Deckare av alla de slag. Är svag för Nesser, GW och älskade Agatha Christie. På senare år även feel-good.
  Mitt favoritbokgodis ?
  – Chips!
  Mitt bästa tillfälle att lyssna på ljudbok ?
  – När jag sitter på balkongen och solar. Lyssnar dock väldigt sällan på böcker, läser dem helst, annars har jag en tendens att somna… 🙂

 5. Susanne skriver:

  Min senaste lästa bok: Tills döden för oss samman av Peter James
  Bästa bok: Vet faktiskt inte, har många favoriter
  Sämsta bok: Krig och fred av Leo Tolstoj
  Min favoritgenre: Deckare
  Favorit godis: Choklad i alla former och smaker
  Bästa tillfälle att lyssna på ljudbok: Nu på sommaren när jag solar annars är det när jag ska sova.

 6. Therese skriver:

  Älskar böcker och slukar så många jag kan på så kort tid som möjligt! Nu är jag mammaledig så läser mest på vanligt vis nu, det är avkoppling för mig. Men på jobbet lyssnar jag, perfekt när man jobbar, tiden går så fort!!

  Senaste bok: Marie Jungstedts, Det andra ansiktet.
  Bästa bok; De underkända av Hjort & Rosenfeldt (han som skrivit Tv-serien ”Bron”
  Sämsta; minns ej
  Favoritgenre; deckare helt klart, men även chic lit!
  Favoritsnacks; mm vet inte, äter inte så mycket när jag läser.
  Bästa tillfälle att lyssna; promenader, på stranden i vilstolen på landet 🙂

  Har du inte lyssnat på Sophie Kinsellas bäcker kan jag rekommendera dom! (Chic lit) och Ann Rosman (deckare som utspelar sig runt Marstrand), Hjort & Rosenfeldts böcker, Elly Griffiths deckare om arkeologen Ruth som hjälper polisen att lösa mordmysterier, dem har även en humoristisk underton. Sofie Sarenbrant och Simon Beckett gör också toppenbra böcker!! 🙂

 7. Shass skriver:

  Jag läser så mycket och så ofta jag kan. Bokmal är bara förnamnet. 🙂 Och jag kunde ju såklart inte motstå att skriva en kommentar när det handlar om böcker!

  Senast lyssnade / lästa bok ?
  Mördarens Jakt av Robin Hobb. Omläsning faktiskt – jag läste hela serien för 10 år sedan eller så och nu när sambon börjat läsa samma serie tänkte jag läsa jämsides med honom så vi kan diskutera böckerna medan vi läser… men jag har gått om honom för länge sedan. Ooops.

  Bästa bok jag läst?
  Svårt val, men snackar vi ”ren” vuxenlitteratur tycker jag nog ändå att Wizards First Rule av Terry Goodkind är den bästa. Finns på svenska också, uppdelade i två delar – ”Sökaren” och ”Trollkarlens Första Regel”. Tyvärr finns de svenska inte inlästa (utom hos Myndigheten för Tillgängliga Medel, för personer med läshandikapp). I kategorin Chiclit är det definitivt Bet Me (”Ska Vi Slå Vad?”) av Jennifer Crusie. Om ni inte läst henne än så gör det bums!

  Den sämsta boken ?
  Ugh. Jag vet faktiskt inte riktigt. Men jag har nog aldrig riktigt kommit över hur överskattad jag tyckte Oliver Twist av Dickens var. Eller Madam Bovary av Gustave Flaubert. . .

  Min favoritgenre på böcker?
  Fantasy, Chiclit, Någon deckare då och då (fast då helst Agatha Christie), historiska romaner, Science Fiction… egentligen kan jag hitta guldkorn i de flesta genrer, utom skräck. Klarar inte av skräck. Brrr.

  Mitt favoritbokgodis ?
  Om jag skulle äta varje gång jag läste en bok skulle jag antagligen inte ens kunna ta mig ur sängen/soffan ;). Annars beror det lite på vad jag råkar vara sugen på för stunden – allt från frukt till godis till popcorn eller chips till glass till bara en god kopp te.

  Mitt bästa tillfälle att lyssna på ljudbok ?
  Alla tillfällen är bra tillfällen! 🙂

 8. Anna skriver:

  Det var länge sedan jag löste en bok. Men med denna tjänst kanske även jag hinner ? Jag är långtradarchaufför och den sista boken jag läste var Camilla Läckberg , fyrvaktaren tror jag den heter. Riktigt bra!
  Tack för erbjudandet,
  Mvh Anna

 9. Hanna M skriver:

  Härligt med tips! Här kommer min lista, jag är en riktig bokslukare!

  Senast lyssnade / lästa bok ?
  – Lejontämjaren av Camilla Läckberg
  Min bästa bok jag läst ?
  – DET av Stephen King, läst flera gånger
  Den sämsta boken ?
  Har ej lagt på minnet
  Min favoritgenre på böcker ?
  – Övernaturligt, skräck och deckare
  Mitt favoritbokgodis ?
  – Marabou choklad eller ölkorv
  Mitt bästa tillfälle att lyssna på ljudbok ?
  –Promenader, mest till och från jobbet

 10. maria skriver:

  Ett boktips från mig: Jojo Moyes böcker, de är underbara:-)

 11. Erika skriver:

  Kul med boktipsen!
  Senaste: Det andra ansiktet, Mari Ljungstedt
  Bästa: Främlingen vid havet, Nora Roberts & Playgrond, Lars Kepler
  Sämsta: Kommer inte ihåg vad den heter, men läste bara halva..
  Genre: spänningsromaner
  Godis: chips!
  Ljudbok: lyssnar faktiskt inte på ljudböcker, älskar att läsa själv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *