Torsk- & kräftgratäng

Jag borde laga torsk oftare, för det är både gott & nyttigt. Men av någon anledning så hittar inte torsken ner i kundvagnen så ofta som jag skulle önska. Detta är en middag jag bara freestylade ihop, med det som fanns hemma i  kylen.

IMG_2978 IMG_2980
Det här behöver du
1 torskblock
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl creme fracihe
2 msk hummerfond
salt & peppar
1/2 kruka finhackad dill
1 dl riven ost

Toppa med kräftstjärtar

Serveras med kokt ris

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade torsken i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, crème fraîche, fond i en kastrull. Smaka av med salt, peppar & dill. Häll såsen över fisken och riv över en god ost. Gratinera i 25- 30 minuter eller tills fisken är genomklar.
Ta ut och toppa med kräftstjärtar.

Klart att servera

IMG_2987

3
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

wow så gott det ser ut! kram http://www.joseefiinb.devote.se

Sara
9 år sedan

Är det för 4 personer eller 2? Låter sjukt gott och såg gott ut.

Camilla
Reply to  Sara
9 år sedan

Vi var två som åt men fick då lite över, men det var så gott!!

9 år sedan

Gratänger är verkligen gott och smart med allt i ett, helst riktigt krämigt och gott med mycket sås.
Min favoritfiskgratäng är med färsk spenat, torskrygg och citonhollandaise…

Kram Anette

Camilla
9 år sedan

Gjorde denna fiskgratängen i helgen,men hade inga kräftstjärtar så jag tog räkor, men så himla gott och enkelt!!

9 år sedan

[…] Vegetarisk ugnspannkaka  Tisdag:  Torsk- och kräftgratäng Onsdag: Kasslergömma med currysås Torsdag: Nikkaluoktasoppa Fredag Skogspanna med fläskfile […]

9 år sedan

[…] Grön ärtsoppa Tisdag Fiskgratäng toppad med kräftstjärtar Onsdag Ajvargratäng med falukorv Torsdag Spagettisoppa Fredag Kyckling & […]

Jonna Kytömäki
9 år sedan

Ojojojoj vad gott…… Min man sa direkt”detta är ju bjudmat”…….. Och mumsade vidare………

8 år sedan

[…] Torsk- och kräftgratäng […]

8 år sedan

[…] torsk, smörstekt torsk med dillsås, torsk i currysås, torsk- & kräftgratäng, torskgryta med […]

Hannah
8 år sedan

När du skriver rör ihop i en kastrull, menar du då att man ska värma upp det?

jennysmatblogg
Reply to  Hannah
8 år sedan

Japp, så att det värms upp för att inte bli klumpigt.

Eva
7 år sedan

Jättegott men ½ fiskbuljongtärning blev den yttersta snitsen 🙂

Emelie Carlsson
7 år sedan

Denna var en av dom godaste rätterna med torsk jag ätit.
Är så glad jag hittat din blogg med så mycket gott är en väldigt kräsen person och dom recept som jag har provat alla dom har jag älskat!!

6 år sedan

[…] Halloumiburgare med coleslaw Tisdag Torsk- & kräftgratäng Onsdag Hawaiikassler Torsdag Kycklingsallad med avokado Fredag […]

Nästa inlägg

Mot varmare breddgrader

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x