Recept på veganska pannkakor

Godmorgon & välkommen måndag,

Idag tänkte jag tipsa om goda veganska pannkakor, alltså utan mjölk & ägg. Jag såg det lite som en utmaning då det ändå är just vad vanliga pannkakor innehåller, men testade mig fram till ett ruskigt bra recept. Och önskar man matigare pannkakor, byt vaniljsocker mot riven potatis eller morot.

Nu har jag även öppnat en egen kategori på bloggen som heter veganska rätter
Hoppas att det ska finnas lite för alla som söker här.
veganska pannkakor

Till 4-5 personer : 
8 dl havremjölk
3 1/2 – 4 dl vetemjöl
4 tsk no egg
1/2 msk vaniljsocker
salt
2 msk rapsolja

Till stekning: mjölkfritt margarin

Gör så här:
Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten så den blir klumpfri,
grädda sedan laggarna i stekpanna och servera med soyagrädde och färska bär.

2

22 responses to “Recept på veganska pannkakor

 1. Ella skriver:

  SÅ bra att du börjat med en vegansk kategori! Känns helt rätt i tiden och det blir en viktig inspirationskälla för mig som älskar dina recept, men som stegvis försöker införa mer vegansk kost. Fantastiskt bra, du är grym!

 2. Helena skriver:

  Åh vad roligt att ny gjort en ny kategori med vegansk!! 🙂 <3

  1. jennysmatblogg skriver:

   Vad roligt att ni gillar den 🙂 Fler recept kommer.

 3. Nora skriver:

  Jaaa! Veganska recept 😀

 4. vickie skriver:

  Vad glad jag blev när jag såg detta recept! Måste jag pröva ?.

 5. Caroline skriver:

  Kul med veganska recept! 🙂

 6. Jessika skriver:

  Ja! Fortsätt med veganska recept så är vi nog många som blir lyckliga!

 7. Jasmine skriver:

  Du är bäst!!!! Äntligen veganskt ?

 8. Tvillingmamman skriver:

  Åh vad GÖAD JAG BLIR!!!! Så glad att jag tom kommenterar haha.
  Har en son som är mycket allergisk mot ägg så jag mottager alla bra recept du har !
  Ett tips på vidare då! Äggfri sockerkaka är väldigt väldigt saftig- testa! Komjölken kan säkert med fördel bytas ut också. Testa!

  1. jennysmatblogg skriver:

   Vad roligt 🙂

 9. Tuffjanna skriver:

  Det går precis lika bra med 3-4 tsk bakpulver också. Har inte använt ägg i pannkakor på snart 5 år och har heller aldrig använt noegg ?

 10. Tina skriver:

  Vaniljsocker är inte Veganskt, bara något att tänka på till nästa gång ?

 11. Josefin skriver:

  Tina vad har du fått den informationen ifrån? Vaniljsocker är ju finmalet socker (som kommer från sockerrör) med vaniljstång i? Inget oveganskt med det, vad jag vet? Om det du menar är att det är ”benmjöl” i sockret, så är det inge benmjöl i sockren i Sverige vad jag har uppfattat, utan det är något som sägs förekomma i Usa, om det är sant har jag dock ingen aning om.

 12. Cecilia skriver:

  Detta ska provas!
  Funderar dock på hur mycke morrot /potatis som är lagom att ha i?

 13. Astrid skriver:

  Hallå! Är nyfiken på om vetemjölet går att bytas ut mot bovetemjöl eller liknande glutenfritt då jag är intolerant… 🙂

  1. jennysmatblogg skriver:

   Jag har faktiskt ingen aning, berätta gärna hur de blev om du provat.

 14. Ida skriver:

  Jag har testa väldigt många pannkaksrecept utan att jag tyckt att dom var riktigt goda eller lösa. Dom var antingen som gummi eller så hade dom inte god efter smak. Men dom här pannkakorna var lättstekta, höll ihop , blev som pannkakor tunna och lite lösa jag fick inte ont i magen och det bästa av allt dom smakde som våfflor! Havremjölken smakde nädtan ingenting. Älskade detta recept. Riktigt bra! Exat som ”vanliga” pannkakor. Tack. Verkligen.

  1. jennysmatblogg skriver:

   Ååå vad glad jag blir!! Tack.

 15. Mickan skriver:

  Vad är no egg för sorts ingrediens?

 16. Stephanie skriver:

  Bästa recept för vi som har barn med mjölk och ägg allergi 👍🙏👌

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *