Kycklingstroganoff

Välkommen torsdag,
Kikar in med ett tidigt lunch- eller middagstips. Som idag blir en urgod kycklingstroganoff som gick hem hos hela familjen. Fast okej, jag är en av dem som faktiskt inte lärt mig att gillar ris speciellt mycket. Stekt ris med blandade grönsaker och kyckling är okej, men bara ris rakt upp och ner är inte min smak, så jag åt väl mera sallad än ris. Däremot pasta & potatis i alla dess former gillar jag väldigt mycket. Stroganoffen var grym och det är roligt att denna maträtt gå att variera så mycket.

Jag har recept på vanlig korvstroganoff HÄR
 Currystroganoff som du hittar HÄR
Biffstroganoff hittar du HÄR
(Veg) halloumistroganoff HÄR
 Laxstroganoff HÄR
Tacostroganoff  HÄR
Thaistroganoff HÄR


IMG_7595
IMG_7562 (2)

Det här behöver du
smör
1 finhackad schalottenlök
4 kycklingfileer
3 msk tomatpure
1 1/2 dl creme fracihe
2 1/2 dl grädde
2 msk chilisås
salt & peppar

Gör så här: 
Fräs löken glansig i smör. Strimla kycklingen och fräs klar. Vänd ner tomatpure och rör om. Blanda ner crème fraîche, grädde & chilisås och låt sjuda upp. Smaka av med salt & peppar

Serveras med kokt ris.

1

13 responses to “Kycklingstroganoff

  1. Josefin Ogarp skriver:

    Detta recept sparar jag! 🙂 Så gott det lät! Vi äter nästan bara fisk och fågel här hemma så alla variationer är välkomna 🙂
    Tack för en superbra blogg!

    1. jennysmatblogg skriver:

      😀

  2. Mari skriver:

    Hej! Snälla skulle du inte kunna göra så att texten blir tydligare. Den är alldeles för svag. Behöver bli svartare. Tack annars för en bra blogg 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag ska maila mina tekniker så får vi se om de kan göra något.
      Hur texten ser ut beror på vilken webbläsare man har.
      kul att du gillar bloggen.

      1. Adam skriver:

        Instämmer med Mari, texten är väldigt jobbig att läsa. Jag använder webbläsaren Safari. Be teknikerna att öka vikten på typsnittet till 400, vilket är standard.

  3. Johanna skriver:

    Hej Jenny!
    Tänkte bara tacka för en fin blogg! Bjöd trerätters i helgen och slutade med att alla tre recept var från din blogg! Det blev kräft,mango och avokado kompott, tikka masala och till efterätt frusen daimcheesake. Alla rätter blev superbra så tack för det 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Så roligt att höra 🙂 Tack för att du berättar
      🙂

      Kram

  4. Monika skriver:

    Hej. Du har ofta med chilisås i dina recept. Är det sweet chilisås du menar du eller vanlig chilisås som den från Heinz? Tacksam för svar=)

  5. Josefine skriver:

    Släng i en grönsaksbuljong eller hönsbuljong i det kokande vattnet innan du lägger in riset.. Det gör underverk, har blivit en favorit faktiskt. Kram

  6. Jimmy skriver:

    Hej 😉 vad är motsvarighet till creme fraishe om man bor utomlands?

    1. Zara skriver:

      Sour cream är detsamma.

  7. Lillemor Dautovski skriver:

    tusen tack Jenny för alla underbara recept!

  8. Elin skriver:

    Testade detta till middag idag och det var jättegott. Tack för receptet! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *