Kycklinggryta med redcurry

Hej hej,

Idag blev det en tur ner till stan för att handla  lite kläder ett par skor & en ny skolväska till Melvin. Jag passade även på att fynda lite påskpynt, ska visa er imorgon. Nomi har huset fullt av kompisar här, alltid kul att de har många vänner. Och jag ska snart ge mig iväg på föräldrarmöte för Thelmas konfirmationsgrupp. Nu är det inte många veckor kvar tills det är konfirmationsdags. Och sådana här dagar när man inte har så gott om tid så uppskattas lätta & snabba rätter.

Precis som denna kycklingrätten som vi lagade häromdagen.

IMG_0084

Det här behöver du till 4 personer:
olja
1/2 finhackad lök
500 gram kycklingfile
1 1/2 – 2 msk rödcurry
1/2 röd paprika
1/2 grön paprika
1/2 gul paprika
1 chilifrukt
minimajs / bambuskott ( mängd efter smak och tycke)
1 burk kokosmjölk ( 400 ml)
2 st citrongräs

Gör så här:
Koka riset enligt anvisningar. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs löken mjuk. Lägg ner den stimlade kycklingen så att den får fin färg. Vänd ner rödcurryn och fräs runt. Vänd ner de strimlade grönsakerna samt chilin & häll över kokosmjölken. Under tiden så kan du ta fram citrongräset. Ta bort det yttersta skalet av gräset, använd den nedersta delen av gräset, den tjocka. Krossa den lite lätt med knivskaftet och finhacka ner den och lägg ner i grytan.
låt sjuda upp i 5 minuter och servera sedan med ris.

1
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotta
8 år sedan

Jag har också konfermation på gång här hemma! Velar lite vad vi ska bjuda på, både matigt och kaka! Problemet är att vi har sån liten kyl/frys, så det är svårt att göra innan och stoppa i frysen. Men även att göra större bakverk och sätta i kylen innan servering. Har funderat på att köpa tex smörgåstårta, men vad ska vi ha sen? Någon tårta eller maffig kaka, gärna med choklad men utan nötter/mandel. Har du nåt förslag?

Gollum
8 år sedan

Är den stark? Jag gör nog utan chili.

Ingela
8 år sedan

Undrar också om den blir stark!

Nästa inlägg

Recept på raggmunkar

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x