Recept på raggmunkar

Godmorgon

Något som är så grymt gott är raggmunkar. Och detta är väl inte det första receptet i världshistorien. Fast alla gör ju sina på olika sätt så här nedan kommer mitt recept på de godaste raggmunkarna. Vi brukar servera med bacon istället för fläsk, för det gillar barnen bättre. Och väljer ni bort baconet helt så har ni en helt vegetarisk rätt. Tipselitips.

IMG_7536 IMG_7546
Det här behöver du till 4-5 personer:
10 stora potatisar fast sort ( minst 800 gram )
6 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk salt
smör till stekning

Gör så här:
Skala & riv potatisen grovt ner i en bunke. Vispa ut mjölet med lite mjölk i taget till en klumpfri smet, och vispa ner resten av mjölk och ägg, salt. Blanda ihop mjölksmeten med de rivna potatisen. Hetta upp stekpanna med smör ( gärna två pannor om du har) och stek två laggar i taget i respektive stekpanna. Några minuter på varje sida tills de är gyllenbruna.
Serveras sedan med knaperstekt bacon och rårörda lingon.

Smaklig spis

2
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kristina
8 år sedan

hej
perfekt vardagsmat, alltid köpt frysta. men ska nu testa dessa. ska det vara fast eller mjölig potatis?
trevlig onsdag!

jennysmatblogg
Reply to  Kristina
8 år sedan

Jag lagar med fast potatis
🙂

Kristina
8 år sedan

tack snälla för svar, ser nu att du uppdaterat receptet 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Kristina
8 år sedan

Japp 🙂 Så inga missförstånd sker 😀

Tobbe
8 år sedan

Ett tips. Riv gärna ner en gul lök också. Mycket godare då!

Sanna
8 år sedan

Hej Jenny! Jag hittade till ditt blogg genom någon tidning, minns inte nu vilken men jag är så GLAD att jag gjorde det 🙂 Jag har tittat in varje dag sedan dess. Jag har provat olika receptet hemma från veckomatsedel och till helg. Jag har tyckte om ALLA recept och bästa med de är att även mina barn (11 och 13 år) har ätit med GOD apetit. Jag älskar att laga mat och prova på nya iden. Jag tycker att det är smidigt att du använder samma kryddor så man behöver inte handla många burkar hem för att kunna laga dina rätter. Dvs har man Soya, tomatpuré, chilisås, pasta, grädde, crème fraiche och någon fond hemma kan man alltid laga något gott. Jag vet att du har hållit på länge och du har många trogna läsare men nu har du fått en till. Ikväll blir det ryssröra till middag, mums.
Familjens favorit hittills är Kyckling kebab med sås. Min son och min man gav 10 poäng för den. Perfekt fredagsmys. TACK Jenny. Kram Sanna

Camilla
7 år sedan

Hej! Undrar om det funkar att göra på färskpotatisen som finns att köpa nu?

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
7 år sedan

Har inte provat, men tror det 🙂

Nästa inlägg

Bountykladdkaka

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x