Bountykladdkaka

För att översätta recepten till finska, danska, norska eller engelska klicka på den gula knappen längre ner till höger på skärmen. 

Hoppas ni haft en fin tisdag så här långt. Här har dagen varit fullbokad och stressig fast ändå bra. Jag åt godaste middagen på länge idag innan jag kilade iväg på utvecklingssamtal ( recept kommer i morgon )  Och nu innan det är läxläsningen med barnen ville jag tipsa om en god efterrätt till helgen. Jag blev inspirerade av tidningen hembakat, jag gjorde min egna grund till kladdkakan.

Gillar ni kokos så kommer ni gilla denna! Missa inte att följa mig på instagram : @jennysmatblogg för fler uppdateringar

Bountykladdkaka

 

Det här behöver du för att baka kladdkaka 24 cm :
 4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör

Bountytopping
200 gram kokosflingor
1 burk kondenserad sötad mjölk

200 gram mörk choklad
1 msk kokosflingor

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,  och häll ner smeten. Grädda den i mitten på ugnen i cirka 25-30 minuter.
Ställ in i kylskåp och låt svalna i formen. Gärna i fyra timmar innan servering.
Blanda ihop kondenserad mjölk & koksflingor. Och bred ut detta över kakan. Smält chokladen och strö över kokosen. Låt stelna innan du skär upp lagom stora bitar och bjuder på.

0
Prenumerera
Notis om
30 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ninni
4 år sedan

Ska det verkligen bara vara 1 msk kokosflingor i toppingen?

jennysmatblogg
Reply to  Ninni
4 år sedan

ja till över chokladen 1 msk , men vill du ha mer så toppa med mer.

Ninni
4 år sedan

Aha! Missade att det stod 200g längre upp 😉 tack!

4 år sedan

Å herregud! Denna måste jag göra! 😛

Sara
4 år sedan

Inget salt i kladdkakan?

jennysmatblogg
Reply to  Sara
4 år sedan

Visst kan man ha en nypa salt i 🙂

William
4 år sedan

Hej ! Ska man koka den kondenserade mjölken ? Eller är det bara att öppna burken å blanda i hop med kokos ? Mvh

4 år sedan

Hej ! Ska man koka den kondenserade mjölken ? Eller är det bara att öppna burken och blanda ihop med kokos ? Mvh

jennysmatblogg
Reply to  william
4 år sedan

Den ska inte kokas 🙂

Anna
4 år sedan

Ska den svalna i fyra timmar innan man lägger på kokos och chokladen? eller kan man lägga på den efter att kakan svalnat i ca 1 timme??

Amela
4 år sedan

Bakat idag??

Caroline
4 år sedan

Hej! Tack för jättebra recept, denna kladdkaka vart supergod!! 😀 En undran, går den att frysa in?

jennysmatblogg
Reply to  Caroline
4 år sedan

Vad roligt 🙂
Visst går den frysa.

Trevlig kväll

Sass
4 år sedan

God men faktiskt lite väl mäktig.
Första gången i livet det var svårt att äta upp en efterrätt 🙂

Linda Karlsson
4 år sedan

Jag undrar över hållbarheten för kondenserad mjölk, jag råkade köpa fel häromdagen och har nu en öppnad sådan hemma, så min fråga är hur länge den håller sig, den har varit i en tättslutande burk i ca en vecka. Blev så glad när jag hittade detta recept och kan använda den. 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Linda Karlsson
4 år sedan

Det är så mycket socker i mjölken så jag tror absolut att den funkar 🙂

Maria
4 år sedan

Översättningen till finska av Google Translate är tyvärr inte så lyckad. Men kladdkakan verkar vara en favorit!

Sandra
4 år sedan

Vilken mörk choklad använder du dig av? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Sandra
4 år sedan

Lindts 🙂

4 år sedan

[…] Recept och bild är lånat från Jennys matblogg, där du hittar mängder av himmelska efterrätter. Klicka här för att komma till hennes fina receptsida. […]

4 år sedan

[…] Recept och bild är lånat från Jennys matblogg, där du hittar mängder av himmelska efterrätter. Klicka här för att komma till hennes fina receptsida. […]

Jenny
4 år sedan

Undrar med, ska den svalna i 4 timmar innan man brer över kokosen och smälta chokladen??

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
4 år sedan

Det bästa är att låta den svalna innan man brer på toppingen 🙂
Iallafall i tre timmar.Och servera den efter fyra

4 år sedan

[…] Recept och bild är lånat från Jennys matblogg, där du hittar mängder av himmelska efterrätter. Klicka här för att komma till hennes fina receptsida. […]

Madeleine
4 år sedan

Hej, kan man göra kakan dagen innan man ska servera den? Ser jättegod ut förresten! 🙂

Linda
2 år sedan

Hej! Går denna att göra i långpanna? Och tror du då det räcker att dubbla receptet? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Linda
2 år sedan

Jag har aldrig provat, så jag vet inte några mått 🙂 Men klart att det måste funka.

Lena
2 år sedan

Kondenserad mjölk, inte karamelliserad då??

jennysmatblogg
Reply to  Lena
2 år sedan

Precis 🙂

Lotta
2 år sedan

Jag tog flingsalt istället för kokos på toppen blev en hit på jobbet

Nästa inlägg

Falukorv i ugn

30
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x