INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Dillstuvad potatis med panerad torsk

 Vissa maträtter faller i glömska, och jag insåg att hur länge var det inte vi åt dillstuvad potatis? Åh majj gaaad vad gott, varför lagar vi inte detta oftare. Riktig husmanskost är det bästa jag vet. Och torsk det måste vi börja äta oftare. Stort gilla på det.

IMG_3686
Ibland gör jag stuvningen på hälften mjölk, hälften grädde. Beroende på hur det ser ut i kylskåpet.
Men godaste med grädde, tycker jag.

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Men innan receptet kommer vill jag tipsa er om alla fina nyheter hos Bubbleroom. 
Klicka här

Och nu till receptet

För 4 personer behöver du:
800 gram potatis ( fast sort )
4 fina torskfileer
2 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
+ salt & citronpeppar

Dillstuvningen: 
3 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl grädde
1 kruka finhackad dill
salt & peppar

Gör så här: 
Skala och skär potatisen i mindre bitar, som på bilden. Då blir koktiden kortare och du får lagom stora bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Under tiden gör du fisken. Häll upp mjöl på en tallrik, vispat ägg på en annan tallrik och sist ströbröd + salt & citronpeppar på den tredje tallriken. Doppa torsken på bägge sidor först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Smörstek dem sedan i en stekpanna. Under tiden kan du göra stuvningen. Börja med att hetta upp en kastrull  med smör, när det smält så vispar du ner mjölet tills det blir klumpfritt. Häll sakta i lite av grädden tills du har en klumpfri redning och häll i resten av vätska under omrörning. Smak av med dillen & salt och peppar. När potatisen är färdigkokt häller du bort vattnet och vänder sedan ner stuvningen bland potatisen och rör om.

Servera sedan genast med den smörstekta panerade torsken.

9
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Så enkelt och sååå jädrans gott!

Cicci
8 år sedan

Detta fick bli vår middag idag, två vuxna och två barn väldigt nöjda. Som så ofta så hittar vi tips och inspiration i din blogg. Jag har varit en trogen läsare under många år och uppskattar verkligen alla dina välskrivna recept, både bakning och matlagning. Tusen tack!!

Sofie
8 år sedan

Detta ska jag göra i morgon 🙂
Nu blev jag sugen på dillkött, har du något gott recept på det?

8 år sedan

Ser hur gott ut som helst! Älskar dillstuvad potatis. En klassiker:) efter inspiration från detta recept tänkte jag mig något liknande fast med panerat kronärtskockshjärta istället för fisk. Typ såhär: http://timans.se/1674-2/

Snow
8 år sedan

Dillstuvad potatis och kallrökt lax är en av 4 åringens favoriträtter. 😉 Själv hade jag inte smakat Dillstuvad potatis förren jag var 21 år gammal! ?

8 år sedan

[…] Panerad torsk, smörstekt torsk med dillsås, torsk i currysås, torsk- & kräftgratäng, torskgryta med dill, […]

6 år sedan

[…] veckomatsedel med lite variation på magra & fetare fiskar. Den här veckan åt vi panerad torsk med dillstuvad potatis i måndags, och grillade lax i folieknyten i lördags. Och här nedan kommer ett superbra […]

6 år sedan

[…] : Vegetarisk pastasås Tisdag Dillstuvad potatis med panerad torsk Onsdag Kasslergratäng med smak av pizza Torsdag Kyckling Kiev Fredag […]

6 år sedan

[…] Krämig Veggisås Tisdag Panerad torsk med dillstuvad potatis Onsdag Ugnspannkaka med bacon Torsdag Falukorvswok med ris Fredag Gratinerad […]

6 år sedan

[…] med dillstuvad potatis eller något annat gott […]

Nästa inlägg

Kväll i småstaden

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x