Fishtacos med norsk torsk

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED NORGES SJÖMATRÅD

Hej hej,

Ni som följt bloggen ett tag vet att vi äter mycket fisk hemma. Det är en självklarhet för mig att planera in det i vår veckomatsedel. Vi äter fisk minst 2 gånger i veckan, ni vet väl att livsmedelsverket rekommenderar 2-3 ggr i veckan. Att lax är nyttigt det vet vi redan, och det är torsken också med sin låga fetthalt, proteiner och viktiga vitaminer. När man köper fryst norsk fisk så vet man att det är hög kvalité på fisken, och att den är fiskad miljövänligt och för en hållbar framtid. Jag letar alltid efter den norska stämpeln när jag köper fisk i frysdisken.

 Mina små har alltid gillat fisk, men så ser det inte ut hos alla familjer. Därför  har jag fått i uppdrag av Norges sjömatråd att berätta om hur jag planerar min veckomatsedel med lite variation på magra & fetare fiskar. Den här veckan åt vi panerad torsk med dillstuvad potatis i måndags, och grillade lax i folieknyten i lördags. Och här nedan kommer ett superbra alternativ till fredagstacosen som jag tror alla kommer gilla. Det är både festligt, gott och vackert.
HÄR hittar ni fler inspirerade fiskrecept

Visste ni förresten att man bäst tinar torsken i kallt vatten i 30 minuter innan man tillagar den. Då får man bäst resultat.

Det här behöver du till 4 personer: 
400 gram fryst norsk torsk
2 ekologiska ägg
mjöl
panko ( alt. ströbröd )

Smör till stekning

Gör så här: 
Ta fram torsken en stund innan och låt tina lite, men det är enklare att jobba med den medan den är något fryst.
Skär den i små kuber. Ta fram 3 djupa tallrikar : i en vispar du upp äggen, i den andra lägger du vetemjöl och i den sista lägger du panko. Börja med att doppa fiskkuberna i mjölet, sedan vidare i äggen för att sedan rullas runt i pankon.

Hetta upp en stekpanna med smör och stek dem krispigt gyllene bruna.
Serveras sedan i hårda skal med krispiga grönsaker, guacamole, picklad lök, mango & koriander.

Magiskt gott.

 

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofia
6 år sedan

Åh ?? måste prova

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
6 år sedan

Gör det! 🙂

Sofia
6 år sedan

Jag lagar mycket mer fisk sedan jag hittade din blogg ?
Tack för alla härliga recept!

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
6 år sedan

Så roligt att höra <3

Cissi
5 år sedan

Det här är ett av mina absoluta favoritrecept!

Nästa inlägg

Veckomatsedel

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x