Godaste Janssonsfrestelse

Nu närmar det sig det sig förberedelserna inför julmaten, och en klassiks janssons hör ju julen till. Här kommer mitt bästa recept på Janssons frestelse.

IMG_1048

Det här behöver du:
1 gul lök
700 gram potatis
2 burka med ansjovis ( mindre om ni vill minska smaken)
4 dl vispgrädde
(salt) + peppar
skivad smör
ströbröd

Gör så här:
ställ ugnen på 200-225 grader.
Hacka löken och skär potatisen i mindre strimlor, dela anjovisbitarna. Smöra en ugnssäker form och varva potatis, ansjovis, lök , grädde & lite ansjovisspad. Det ska knappt/ precis täcka med grädde över potatisen. Salt inte för mycket, ansjovisen i sig är redan salt. Hyvla över smör och strö över ströbröd och ställ in i mitten på ugnen i cirka 1 timme

Vill ni prova en rolig och faktiskt riktigt god ”snabbvarianten” av janssons, så kan jag rekommendera denna. ( Som är gjord på färdiga strips.) Klicka här

1
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

[…] Köttbullar och janssons frestelse […]

7 år sedan

[…] Janssons frestelse, klicka HÄR […]

Johnny Paulsson
1 år sedan

Hej. Ja brukar få ”med beröm godkänt” för ”min” Janssons. Dock så bryner jag alltid löken, och har i ganska mycket.
// JP.

Nästa inlägg

Tre dagar kvar till jul

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x