Veckomatsedel

Gutenmorgen,

Söndag igen, och Farsdag dessutom. Önskar alla pappor & bonusfäder en riktigt fin dag! Kikar in med en tidig veckomatsedel, och som vanligt kommer det under hela dagen uppdateras med fler veckomatsedlar på Facebook.

Måndag: Blomkålssoppa med wrap
Tisdag: Panerad rödspetta med remouladsås 
Onsdag: Pasta- och skinkgratäng
Torsdag: Kycklingfärssås med pasta
Fredag:  Fläskfile Provencale. IMG_6905 (1)

För 4-5 personer:
2 putsade fläskfileer
12 potatisar ( fast sort )
olivolja
flingsalt

Provencalesmör: 
100 gram smör
1/2 kruka finhackad persilja
3 små vitlöksklyftor
salt

Gör så här:
Börja med provencalesmöret, vilket kan förberedas dagen innan. Rör ihop alla ingredienser och forma till en rulle med hjälp av bakplåtspapper eller folie. Lägg in i frysen tills det är dags att använda. Då är det lättare att skära snygga skivor. Ställ ugnen på 200 grader, Skala och skiva potatisen tunt och skölj den i kallt vatten. Bred ut potatisen i en form ( de ska ligga ett lager potatis) så lagar ni till många är det smidigt att breda ut över en smord ugnsform. Ringla över rikligt med olja och strö över salt och ställ in i ugnen.  I cirka 20 minuter, känn så att den är mjuk. Ta fram provencalesmöret och skär upp det så att det tinar något.  Skär fläskfilen i centimeter tjocka medaljonger och smörtstek dem med salt & peppar några minuter på varje sida tills de är genomstekta. Ta fram potatisen, toppa med fläskfilen och bred ut smöret och låt det smälta. Ställ tillbaka en minuter i ugnen för att det ska smälta snabbare.

Klart att servera!

* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Delicatobollar
delikato

Det här behöver du till 40 små delicatobollar / alternativ 1 chokladbollstårta: 
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i  1 timme. Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast.

Klart!

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nathalie
8 år sedan

Hej Jenny! Ville bara säga att du har en riktigt bra blogg och jag blir inspirerad varje dag att laga någon ny mat och baka något gott till min familj 🙂 Ha en trevlig helg och fortsätt med dessa bra inlägg!

Nästa inlägg

Kyckling- & nudelsallad med cashewnötter

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x