Köttfärssås med kyckling

Nu var det alldeles för länge sedan vi åt spagetti med kycklingfärssås, så just nu står denna och puttrar på spisen. Har sett att några undrat var man köper färsen, och kycklingfärsen går att köpa färsk i de flesta större butiker ( jag brukar hitta min på Ica Maxi.)

Något som är väldigt gott att ha i grytor som den här, det är kikärter.

IMG_5718-001

Det här behöver du :
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör
500 gram kycklingfärs
3 msk tomatpure
1 msk kinesisk soya
3 msk konc. kycklingfond
1 burk med tomatkross
1 burk med färdigkokta kikärtor
2 dl creme fraiche
1 tsk paprikapulver
salt & peppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör, finhacka löken och vitlöken och bryn den glansig. Vänd ner färsen och bryn den klar. Vänd ner tomatpure, soya, fond, och paprika. Rör runt och vänd ner tomatkross och avsköljda kikärtor. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter. Vänd sist ner creme fraiche och sjud upp- smaka av med salt & peppar och servera med en god pasta.

Bon appetit

3
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annette
9 år sedan

Hej Jenny. Jag kan inte pinna dina recept längre, blir bara mörk bakgrund och inget händer. Frågan är om din hemsida måste uppdateras för jag upplever när jag hållit på att testa mig runt att de som har en symbol där det står ”pin it” fungerar. Jag som har så många nya recept jag vill pinna, du har varit flitig i fjällen att lägga ut länkar

9 år sedan

Nix, det funkar inte att pinna för mig heller 🙁 Massor av smarriga recept som jag vill spara!

Madeleine
8 år sedan

Gjorde denna till middag. Länge sedan jag var så mätt som nu. Tack snälla för grymt god köttfärssås!!

Nästa inlägg

Vårblommor, kaffe & senaste numret

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x