Pasta & skinkgratäng

En så länge har vi hunnit med att laga och äta 1 julskinka hemma hos oss. Och häromdagen när vi forfarnade hade en bit över så lagade vi en god pastagratäng på den. Kan vara värt att spara detta receptet, om ni kommer behöva tips på vad ni ska göra över julskinkan längre fram. Denna går lika bra att göra med rökt kassler så  klart, och så här lagade jag denna gratäng.

Pastagratäng recept

Det här behöver du till 6 personer :
 Pasta Pennor till en ugnsform
700 gram med kassler/ julskinka
1 zucchihi
olivolja

Till tomat / pastasåsen :
olivolja
1 finriven gullök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk socker
2 burkar med krossade tomater
2 msk tomatpure
100 gram philadelphiaost
1 dl creme fraiche
1/2 tsk torkad timjan / rosmarin
1/2 tsk salt
svartpeppar

Toppa med god riven ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 200- 225  grader.
Tärna zucchinin & kassler i lagom stora munsbitar, Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs dem två lite snabbt ställ undan och börja med såsen. Fräs löken och vitlöken i olivolja tills den blir blank och något mjuk, Strö över socker och mät upp tomatpure, och tomatkross, blanda vidare i philadelphiaosten och creme fraichen. Låt sjuda upp smaka av med timjan, rosmarin, salt och svart peppar. Låt sjuda minst en kvart på låg värme, och vänd sedan ner kassler och zucchini och låt puttra ihop ett par minuter – zucchinin ska fortfarande behålla sin krispighet. Häll av vattnet på pastan och vänd ner i pastasåsen, vänd och och häll upp i en stor ungsform strö över massa god ost och gratinera tills den får vacker färg .

Smaklig måltid.

IMG_4300-001

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ida
9 år sedan

De ska jag testa och göra sen 🙂

9 år sedan

Denna testade jag förra v’! Fast jag hade i kyckling, sockerärtor, stekt svamp och vattenkastanjer i. Super god!

Jenny Warsen
Reply to  Charlotte
9 år sedan

Vad roligt 🙂

Nästa inlägg

Juldofter och mera julgodis

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x