Panerad torsk med kokt potatis & kall dillsås

Hej hej,

Då vart det onsdag igen, halva veckan har redan gått. Jag som nyss tyckte att det var måndag ju. Idag ska Nomi ta hem tre kompisar från skolan, det är roligt när de har mycket kompisar. Och igår fick jag besök av min mormor, mamma och mammas svärmor. Jag hade lovat att ta med dem en tur till loppisen här i stan (Erikshjälpen) som bara har öppet vissa dagar i veckan. Och jag fyndade en hel del, och det gjorde även de. Jag köpte fint gammalt blått porslin både till vitrinskåpet och till stugan. Sen hann vi även med en liten lunch innan de skulle hemåt. Till middag lagade jag Jacobs favoriträtt : smörstekt panerad torsk med kokt potatis. Och så provade jag en ”ny” sås till. Minns ni skolans dillsås, den kalla som de serverade till all fisk? Jag gillade den jättemycket och har googlat runt, så detta är en blandning av alla recept som jag hittat. Och den smakade faktiskt precis som skolans- mums.


Skolans sås dill

Det här behöver du :

En torskfile per person
1 tallrik med mjöl
1 tallrik med 2 lättvispade ägg
2 dl ströbröd – 1 tsk salt

Dillsåsen för 4-5 personer : 
5 dl gräddfil
3 msk majonäs
4 msk bostongurka
4 msk fryst dill
1/2 msk pressad citronsaft
1 nypa socker
salt

Serveras med kokt potatis

Gör så här: 
Börja med såsen, rör ihop alla ingredienser och ställ den kallt fram till servering.
Rör först ihop såsen och låt stå kallt i ett par timmar innan servering.   Skala och koka potatisen.  Ta fram tre tallrikar, en för mjöl, en för ströbröd+ salt,  och en för äggen ( vispa dem innan ) Sedan kan du ta fram filerna och lägga dem i mjöl, doppa bägge  sidorna. Sedan väder du dem i äggen , och sist i ströbrödet.  Stek dem sedan klara i rikligt med smör på stekplåten. Några minuter på varje sida.

Kall sås fisk skola

0
Prenumerera
Notis om
20 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
5 år sedan

Det här ska jag prova 🙂 Låter gott. Vi äter för lite fisk hemma hos oss.

Linda
5 år sedan

Hej! Jag minns att vi hade en god sås till panerad fisk i skolan för ca 6-7 år sedan. Den var lite ljusrosa. Har du något liknande recept eller vet du alls vilken sås jag talar om? Tacksam för svar! 🙂

Karolina
Reply to  Linda
5 år sedan

Jag har också letat efter recept på den såsen, testat några men har inte alls vart samma sak 🙁

jennysmatblogg
Reply to  Karolina
5 år sedan

Hoppas du gillar detta då 🙂

5 år sedan

[…] Panerad torsk med kokt potatis & skolans dillsås […]

Erika
5 år sedan

Skolans är godare, ingen slår den enligt mig. Men den här var närmast av recept jag provat hittills, älskar den!

Ellen
5 år sedan

Har tips på en jättegod dragonsås. Som passar till kyckling och stekt kött.

2dl mjölk
3dl matlagningsgrädde
1burk crémefrech
1-2 st hönsbuljong
2tsk torkad dragon
Lite torkad persilja, salt, vitpeppar
Smör
Mjöl

Börja med att smälta smör i en kastrull och vispa ner ca 2 msk mjöl .
Ha i mjölk och grädde och låt koka upp och låt puttra i 5 min. Sedan har du i crémefrech , dragon, salt, peppar, persilja , hönsbuljong. Ha i mer mjölk om den blir för tjock

Linda
5 år sedan

Gott Jenny! Min dotter på snart 2 år mumsade i sig. 🙂
Hade sparat ner detta recept och fick nu äntligen chans att laga det.

Maria
5 år sedan

Istället för socker i såsen använd äppeljuicekoncentrat. Mängd efter smak. ?Sedan ska det vara ”riktig” majonäs och inte kända märkens på tub eller glasburk med den mystisk bismak. Be att få köpa över disk, i charken.

4 år sedan

[…] ärtsoppa (veg) Tisdag Panerad torsk med dillsås Onsdag Färgglad falukorv i ugn Torsdag Grönsaks- & köttfärsås […]

Mikaela
4 år sedan

Gräddfi (5 dl)l och ev. lite majonnäs (1 msk), bostongurka (5-6 msk), ättika (1-2 tsk), salt och peppar.
Exakt hur mycket av varje är svårt att säga eftersom att jag höftar lite ich smakar av.
Den är iallafall precis som skolans!

4 år sedan

[…] Fiskpinnar, potatis & filsås […]

4 år sedan

Alltså den blev verkligen jätte god! Som jag undrat hur man får till denna smarriga sås. Tack!

4 år sedan

[…] Potatis- & Purjolökssoppa Tisdag: Panerad torsk med skolans goda dillsås Onsdag Smördegsinbakad kassler med champinjonsås Torsdag Indisk kycklinggryta Fredag […]

Helena
4 år sedan

En supergod fisksås är Trysundasås.
2 dl Creme fraiche, 2 dl grädde, 1 dl gräslök, 1 dl dill, 1 fiskbuljongtärning. Koka ihop till det blir krämigt. Krydda med lite citronpeppar.
Godaste fisksåsen som finns.

3 år sedan

[…] Vi åt dem med koktpotatis och skolans kalla dillsås Recept finns här […]

Marie
3 år sedan

Mycket gott, blev populärt här hemma! ?

Erik Vilde
1 år sedan

Tack!! Har letat som fan efter den såsen. Föredömlig rubrik på inlägget. 👍🏾

Samir
1 år sedan

BLEV SUPERBRA!!!!! Skolans sås 100%

Matkus
1 år sedan

Googlade på kall sås till fisk hamnade här, sen dess har jag alltid gjort denna. Sjukt god 👍

Nästa inlägg

Kycklinggryta

20
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x