Kycklinggryta

 

Hej,

Nu var det länge sedan jag tipsade om en god kycklingrätt, så nu var det allt på tiden. Vi äter kycklings ofta hemma hos oss, hela familjen gillar det mycket. Så har ni några smarriga tips på några roliga kycklingrätter i lager ”bring it on”, det är alltid tacksamt med tips.

IMG_7596

Det här behöver du till 5 personer: 
600 gram kycklingfile
1 msk smör
1 1/2 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 tsk med krossade rosepepparkorn
1 msk kinesisk soya
2 msk svartvinbärssaft
140 gram ädelost

Serveras med potatisgratäng och en god sallad

Gör så här:
Skär kycklinge i mindre bitar, hetta upp en stekpanna och bryn dem klara.
Vänd ner grädde , creme fraiche, fond, kryddor och saft. Låt puttra ihop i fem minuter.
Smula sist ner ädelosten och låt den smälta samman med såsen.

Servera genast.

0
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petra
8 år sedan

favvorätten även i vår familj, men vi gör ett alternativ då o då, samma bas fast med champinjoner o sambal olek istl för ädelost o svartvinbär o rosepeppar.

Camilla
8 år sedan

Kyckling med färskost är en favorit här (och superenkel!)
Kycklingfiléer (1 per person typ)
Färskost av valfri smak (brukar ta med gräslök eller grekisk vitlök)
Ägg
Eventuellt ströbröd

Tina filéerna och dela dom nästan igenom på mitten. De ska bli som en bok typ.
Kladda i färskost efter smak.
Rulla ihop
Sätt en tandpetare igenom.
Pensla med uppvispat ägg
Ev rulla i ströbröd.
In i ugnen cirka 30-40 min på 200 grader.
Njut med ris, ev sås om man önskar och en god grönsallad 🙂

Cecilia
Reply to  Camilla
7 år sedan

Vi brukar göra ungefär samma sak men linda in dom i bacon sen, blir jättegott

Jessica
8 år sedan

Vi gör en variant av ”KFC” kyckling som alla 4 barnen älskar!!
Strimla en kycklingfile i typ 4 st strimlor panera i ägg, sedan i ”pankomjöl” ett asiatisk superkrispigt ströbröd. servera med en kall sås gjord på majo,gräddfil,currypulver, vitlök och sweet chilisås.
Serveras med ris!!
Galet gott, lovar att alla gillar. OM du testar så vill jag gärna se en bild med utlåtande!!
Med vänlig hälsning Jessica med familj.

8 år sedan

För ett par dagar sen så lagade jag en annan kycklinggryta av ett recept från dig som vi gillade mycket här hemma. Men detta låter heller inte så dumt, så detta ska testas en annan dag:)

Enenina
8 år sedan

Har recept på en jättegod kycklinggryta men har inte mängden i huvudet nu. Kan kolla.upp mängden om du är intresserad av att prova 🙂 Men det är iaf kyckling,curry(krydda) pressad citron, grädde, crème fraiche, heinz chilisås, cayenne, chilipulver, salt, peppar, gul lök och röd, gul paprika. Eller vilken färg man vill på paprikan. Servera med ris och grönsallad

Carolina
8 år sedan

I vår släkt är detta recept en favorit.
Skivad kycklingfilé steks i gryta, smula ner hönsbuljong.
Smula även ner ädelost, vi brukar ta ganska mycket, men det är ju en smaksak.
Pressa ner vitlök och höll på grädde i valfri fetthalt.
Låt osten smälta, tillsätt strimlade soltorkade tomater. Salta och peppra.
När det börjar bli klart så släng ner massa babyspenat och rör runt. Vi brukar också halvera körsbärstomater och ha i då med. Serveras med bred pasta, gärna pappardalle. Ät och njut.

Moa
8 år sedan

Är så tacksam för dina kycklingrecept! De har räddat många middagar här 😉

Elise
8 år sedan

En gryta som faktiskt min mormor (!) gör är denna. Den är inte så typiskt mormorig men vansinnigt god och jätteenkel.
Du behöver:
4 kycklingbröst
5 dl créme fraiche (inte nån lightvariant)
2 kycklingbuljongtärningar
2 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 purjo
1-2 paprikor
1 mango
Soya

Bryn kyckling. Ha i créme fraiche, chutney, sambal, soya, buljong. Koka ihop. Ha i paprika. Sedan purjon. Innan servering tjoffar du i mangon.
Servera med ris.

Vill du ha mer/mindre starkt eller mer fruktsmak eller så så anpassa bara kryddorna. Spä med vatten om man tycker det är för tjockt.
Ofta behöver man inte ens salta å peppra det här. Svingott 🙂

Camilla.L
8 år sedan

Jag gör denna kycklingrätt rätt så ofta, det är ett recept från tasteline.com som jag har ändrat om lite i. Bl a tillsatt grädde och D’Elidas chilisås :
Parmesangratinerad kyckling 4 portioner:
600 g kycklingfilé
4 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
150 g parmesanost
2 st vitlöksklyftor
1-2 tsk D’Elidas gula chilisås
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
Gör så här :
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en smord ugnsfast form.
3. Riv parmesanosten och blanda med crème fraichen och grädden i en bunke. Pressa i vitlök och tillsätt salt och svartpeppar och D’Elidas.
4. Täck kycklingen med ostblandningen och sätt in i ugnen ca 30 min.
5. Servera kycklingen tillsammans med ris och en god sallad.

Anne
8 år sedan

Här kommer ett recept till
4 kycklingfileer brynes i bitar

Koka ihop:
Här kommer ett recept till
4 kycklingfileer brynes i bitar
Koka ihop:
3 dl grädde
1 ask philadelphiaost
1 ask soltorkade tomater (Ridderheims godast)
1-2 msk kalvfond
1pressad vitlök
koka ihop och lägg i fileerna klyftpotatis gott till

Erika
8 år sedan

Farmor gör en jättegod kycklingrätt.
Först marinerar hon kyckling i Santa Marias marinad för kyckling.
Därefter steker hon den i ugnen.
Koka ihop en sås på skyn från kycklingen, creme fraiche, grädde, vitlöksost och en vitlöksklyfta (och lite färgsoya).
Häll över kycklingen och låt den gå klart i ca 20 minuter.
Servera med potatis och en sallad. Urgott!

Carin
8 år sedan

Är det mjuk ädelost på tub eller sån man smular ner fast ost?

jennysmatblogg
Reply to  Carin
8 år sedan

En sådan liten hårdost som ser ut som en triangel 🙂

Nästa inlägg

Kladdkaka med puffar och tryffeltopping

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x