Kokospanerad torskfile

Hej igen,

Middagstips kan man inte få för många av, och idag hade jag ett recept på torsk på lager. Vi själva planerar att äta ugnspannkaka eftersom det är köttfri måndag. Man har sina återkommande favoriter.

Denna torsken iallafall var ”asapasagott” ( som barnen brukar säga)  Vilket är det högsta betyget i middagsskalan.
Att kokospanera torsk var oväntat smarrigt, det kommer jag definitivt göra fler gånger. Även om jag faktiskt annars inte är jätteförtjust i just kokos, men till fisken blev det så grymt.
Mums. 

Till 4 portioner:
Smör
4 torskfileer
2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
kokosflingor
salt + citronpeppar

Gör så här: 
Hetta upp en stekpanna med smör. Ta fram tre tallrikar, fyll den ena med mjöl, den andra med uppvispat ägg och den tredje med kokosflingor.  Vänd de tinade torskfileerna i vetemjöl på bägge sidor, sedan doppar du dem i uppvispat ägg för att sedan direkt vänd dem i kokosen.
Stek dem gyllene med lite salt & citron peppar och servera genast.

Vi åt dem med koktpotatis och skolans kalla dillsås
Recept finns här

1

4 responses to “Kokospanerad torskfile

  1. malin skriver:

    Gillar du kokos borde definitivt denna rätt provas, så fantastiskt god!

    https://www.coop.se/recept–mat/recept/r/rostad-soetpotatis-och-kokospanerad-halloumi/

    Brukar dock inte köra curry på sötpotatisen, och har även gjort en extra ”salsa” på avokado, mango, bladspenat och lime till. Perfekt fredagsmiddag!

  2. Gourmettjejen skriver:

    Det där lät spännande! Själv älskar jag fiskpaket. Testa gärna mitt absoluta favorit recept!
    http://nouw.com/gourmettjejen/super-goda-fiskpaket-31599232

  3. Nina skriver:

    Kokospanerad torskrygg blev det hos oss ikväll, Jag är inte heller jätteförtjust i kokos men det här var jättegott!! Tack för tipset.

  4. Martina skriver:

    Kokos på fisken har jag faktiskt aldrig testat, brukar köra med mandelmjöl istället för vetemjöl. Blir mycket gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *