Veckomatsedel

Goooodmorgon 🙂
Tillslut valde vi filmen Captain Phillips, som fler av er tipsat om. Den var så spännande – se den.  Och söndag it is och då är det tid för ytterligare veckomatsedel.Precis som vanligt är det bara att klicka på maträtten för att komma till receptet.

Måndag : Pulled Chicken 
Tisdag : Pastastubbar med ostsås
Onsdag : Öländsk lufsa
Torsdag : Panerad torsk med dillsås
Fredag :  Cordon Blue, med klyftpotatisar och rosepepparsås

IMG_0757

Till 4 personer

10 – 12 potatisar
olivolja
3 msk ströbröd
Flingsalt

4 kycklingfiler
4 ostskivor  ( valfri ost )
4 påläggsskinkor ( rökta)
1 dl ströbröd
1 dl mjöl
1 vispat ägg.

Serveras med Rosepepparsås  & en krispig sallad

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200-225 grader.Skrubba eller skala potatisen och dela dem i lagom stora bitar.
Pensla potatisen med rikligt av olivolja och strö sedan ströbröd över dem, salta och ställ in i mitten av ugnen.

IMG_0754

Under tiden så kan du ta fram kycklingfilerna och dela dem så att du får två tunnare fileer, banka dem ytterligare tunnare med en kötthammare. Vispa upp ett ägg, och mät upp mjöl på en tallrik och ströbröd i en annan. Förbered så att du har ostskivorna och skinkan tillgänglig.Lägg sedan en ostskiva och en skinka emellan varje kycklingdel ( det ska alltså vara kyckling, ost, skinka och en kyckling över detta)Hetta upp en stekpanna med smör, och under tiden doppar  du kycklingen i mjölet, bägge sidor, sedan samma med ägget och till sist ströbördet.
Smörstek dem sedan några minuter på varje sida, på medelhög värme , kolla att kycklingen är färdig.  Och servera sedan tillsammans med den goda potatisen och den hemmagjorda rosepepparsåsen.  Receptet på såsen kommer snart dyka upp, den får ett eget inlägg så att det är lättare att hitta bland kategorierna här på bloggen.

 Servera middagen med en krispig sallad.

IMG_0770

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Natalie
10 år sedan

God morgon!

Vi såg också den filmen:-) Spännande var den:-)

Nästa inlägg

Filmtips önskas

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x