Pulled chicken

God kväll ,

Nu var det alldeles för länge sedan vi hade middagstips på bloggen, dags nu! Vi har ju lagat pulled pork så många gånger att det inte går att räkna längre, det är verkligen så gott.  ” Pulled Chicken” lika smidigt att laga som ”Porken”. Vi serverade grytan med mjuka tortillabröd och grönsaker, kan lika gärna potatis och en sky.

Iställt för fredagspizza kan jag kanske få tipsa om denna galet goda maträtt 🙂

Recept Pulled Chicken

Det här behöver du :

900 gram kycklingfile
2 1/2 – 3 dl barbequesås
Paprikapulver
1 gul lök
Olja

Serveras med grönsaker i tortillabröd

Gör Pulled Chicken så här :
Ställ ugnen på 130- 140 grader. Fräs kycklingen så att den får lite färg på ytan och lägg den i en ugnssäker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken.
Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen i gryta med lock , i cirka  21/2 timme ( tills kycklingköttet inte längre är rosa) , kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den. Dela kycklingen och servera genast.
Galet gott

pulled chicken

1

27 responses to “Pulled chicken

  1. annette s skriver:

    får testa med kycklingen också, lyckades inte så bra med köttet, det blev lite smaklöst. Har du något riktmärke på hur mycket kryddor man ska ta?
    Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig och din familj.
    Kram

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ta en starkare Barbeque-sås, så mkt kryddor ska inte behövas.
      Satsa istället på en smakrikare kallsås 🙂
      Kram och gott nytt år till dig också Annette

      1. annette s skriver:

        Tack fina du för svaret!
        kram

  2. Karin skriver:

    Låter spännande med. Jag ser att du har en likadan gryta som jag. Tål den att stå i Ugnen? Tack för alla fina recept. Jag tittar så gott som dagligen in på bloggen för att hitta inspiration. Gott Nytt År!

  3. Maria Lundblad skriver:

    Det ser mycket gott ut! Jag fick inte min pulled pork så smakrik sist! Måste prova med kyckling! Tack för en fin blogg med mycket bra recept! Vad har du för kall sås till? Gott Nytt År! Kram

  4. Ullevi skriver:

    Kul o läsa om dig! Du verkar inte dyr i drift:);) kram

  5. Emmaj skriver:

    Vad är det för kallsås du använder? Tänkte testa detta i veckan. 🙂

  6. A skriver:

    När du bakar och lagar mat, använder du vanlig ugn eller varmluft? 130-140 grader vilket? 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Vanlig ugn 🙂

  7. Sofie Olsson skriver:

    Låter gott!
    Måste ju testas! 🙂

    GOtt nytt år!

  8. Linda skriver:

    Åh så gott det såg ut och lät lite ”enklare” att börja med än pulled pork som jag tycker verkar lite avancerat (?) =) Jag undrar också vad du har för sås till i tortillabrödet?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Vitlökssås – recept finns på bloggen.
      Skriv i sökrutan 🙂
      Trevlig helg.

  9. Karling skriver:

    Hur många personer räcker 900g kyckling till?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      det beror på hur mkt man äter. Ungefär 6-7 personer

      1. Karling skriver:

        Hehe, jag märkte detta. Blev mer än hälften kvar när jag och min sambo var proppmätta! Riktigt gott recept!

  10. johanna skriver:

    Ska testa detta ikväll!

  11. Anna skriver:

    ska prova detta till helgen tänkte jag; vilken barbequesås använder du? har kollat lite men det finns ju så många sorter, vill helst inte ha för rökig sort, kan du tipsa? kan man servera med någon slags pastasallad, passar det till?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag gillar inte heller när de blir för rökiga. Jag tror Rays är ganska god- och blanda ut den med lite mild chilisås så blir den mildare

  12. Lovisa skriver:

    Det här ser helt fantastiskt gott ut. Ska nog lagas till helgen, men behöver inte riktigt så mycket mat. Hur gör man med tillagningstiden i ugnen om man halverar mängden kyckling?

    Superinspirerande blogg och recept 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Det kanske tillagas lite snabbare- men ungefär samma tid.

  13. Frida skriver:

    Detta måste jag testa! Men en fråga: Vad menar du med 21/2? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      2 och en halv:)

  14. Petra skriver:

    Hej! Jag undrar om du har lock på grytan i ugnen eller om man ska köra utan locket? Tack för underbar inspiration!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Med lock 🙂

  15. MImmi skriver:

    Ser sååå gott ut!! Är det kycklingfile som används?<3

  16. Stephanie skriver:

    Hej! Min man har lite svårt med barbecuesåsen har du ngt tips på vad man kan ha istället?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Kolla in första sidan, finns precis ett recept där utan bbq-sås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *