Veckomatsedel

Tjohoo och godmorgon söndag, 🙂
Nu Àr det tid för veckomatsedel- hoppas ni hittar nÄgot ni gillar. För att komma till recepten klicka ni bara pÄ respektive matrÀtt. Och för fler tips sÄ hittar ni mina olika matrÀtter/bakverk under fliken kategorier.

 

MÄndag:  Fylld skinksnitzel med ugnsbakade tomater
Tisdag : KrÀftpaj med krispig grönsallad 
Onsdag: AjvarjÀrpar med mos
Torsdag: Lax i pestosÄs
Fredag Mozzarellafyllda köttbullar

IMG_2921
IMG_2875
Och hÀr kommer receptet.Till köttbullarna behöver du :

Smör att steka i
1 kilo köttfÀrs
2 msk oxfond
salt och peppar
4- 5 Mozzarellabollar
Till sÄsen :Steksky frÄn köttbullarna
4 dl vatten
1 dl grÀdde
2 msk oxfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbÀrsgele
maizena
ev. nÄgon droppe soyakulör
Servera med kokt potatis, inlagdgruka och lingon.
Gör sÄ hÀr :

StÀll ugnen pÄ 100 grader. Och skala och koka potatisen i saltat vatten.
Rör ihop ingredienserna till köttbullarna – )gĂ€rna ett par timmar innan de ska stekas ) och lĂ„t stĂ„ kallt fram tills dess.
Ta fram mozzarellabollarna och dela varje boll till fyra delar.   Ta en bit av köttfÀrsen och platta ut i handflatan och rulla sedan in mozzarellabitarna i köttbullarna.
Under tiden jag gjorde rullade köttbullarna sÄg det ut sÄ hÀr

IMG_2878

Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör och stek sedan köttbullarna tills de Àr genomstekta.
LĂ€gg upp dem pĂ„ en ugnsfastform och stĂ€ll in i dem i ugnen. Dags för att börja med sĂ„sen. HĂ€ll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, hĂ€ll i grĂ€dde,soya och  fond och lĂ„t sjuda ett par minuter. Sila sedan sĂ„sen och hĂ€ll tillbaka den i den rena stekpannan, och lĂ„t sjuda upp igen. Smaka av sĂ„sen med salt och peppar, och vinbĂ€rsgelen. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena ( eller fĂ€rskost Ă€r ocksĂ„ gott  ) önskar ni en mörkare sĂ„s droppa ner ett par droppa soyakulör i sĂ„sen.
Klart att serveras.

2

4 responses to “Veckomatsedel

  1. Julia skriver:

    Hej, jag tycker din blogg Ă€r helt super! Vad jag undrar Ă€r hur du vet hur mycket du ska ta av respektive krydda, vad som passar med vad osv. Har du gĂ„tt nĂ„gon matlagningskurs eller har du bara lĂ€rt dig genom erfarenhet? Eller ”kopierar” du nĂ„gon annans recept? Skulle nĂ€mligen sjĂ€lv ocksĂ„ vilja kunna lĂ€gga upp lika mĂ„ngsidiga recept!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej hej,
      Jag provar mig fram, nÀstan alla recept pÄ bloggen Àr mina. Annars stÄr det vad jag fÄtt inspirationen frÄn.

      Kram

  2. Lina skriver:

    Hej Jenny!
    En frĂ„ga angĂ„ende krĂ€ftpajen, kan man köra matlagningsgrĂ€dde i eller mĂ„ste det vara riktig grĂ€dde? 🙂

    Tack för en mysig blogg!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hej Lina,
      det gĂ„r sĂ€kert lika bra med matlagningsgrĂ€dde 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *