Smörgåstårta med skinka & räkor

Hej och välkommen ny vecka,

Måndag och idag kommer även Jacob & Thelma hem- så snart är hela familjen samlad igen. Tänkte laga en ny maträtt idag som jag aldrig prövat tidigare, nämligen Falafel, jag såg det på mästerkocken på tv nu i veckan och tänkte att det vore roligt att prova att göra hemma. Så här har kikärtorna legat i blöt sen i gårkväll, så nu hoppas  jag verkligen att jag ska lyckas- isåfall kommer receptet här i veckan.Igår blev det smörgåstårta till lunch med både räkor och skinkfyllning.

smörgåstårta

Den var god men faktiskt är de hemgjorda mycket godare. Så nästa kalas kommer jag att baka efter mitt egna recept.

Smörgåstårta recept

Jag har  recept på smörgåstårtor på bloggen om det är något som ni söker. En variant med räkor HÄR en variant med skinka HÄR och en rund smörgåstårta som du hittar HÄR . Och sedan en omtyckt liten varaint på smörgåsbakelse, lagom framför tv:n eller till helgfrukosten-  den hittar du HÄR
1

14 responses to “Smörgåstårta med skinka & räkor

 1. Viola skriver:

  Spännande med falafel recept! Köper alltid färdiga eller mix, känns så där…. Lycka till!

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Tack , det kan behövas 😀 Det ska bli spännande och se om vi lyckas.

   Kram

 2. Sandra skriver:

  Va´ roligt! Det ska jag också prova att göra idag efter att ha sett mästerkocken.
  Har heller aldrig gjort det tidigare så lycka till till oss båda.

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Tack, och lycka till 😀 jag står och rullar mina falafel just nu. Du måste berätta hur dina blev.

   1. Sandra skriver:

    Hej!
    Mina falaflar blev jätte bra. Barnen åt som dom aldrig sett mat förut.
    Dina såg jätte fina ut.

    1. Jennys_matblogg skriver:

     Härligt! Då lyckades vi bägge två 🙂
     Tyckte man fick krydda dem rätt bra för att de skulle smaka något bara 😀

 3. Ida Krieg skriver:

  http://vegoriket.se/falafel/

  Bästa receptet jag testat vad gäller falafel. Fantastisk sås till också! I

 4. Sanna skriver:

  Underbar blogg som vanligt! Tittar in flera ggr per dag 🙂 Jag testade dina nutella biskvier häromdagen och de gick verkligen hem! Nu ska jag göra de igen och ev de med citron, men de länkar jag hittar i dina inlägg funkar inte, iallafall inte via mobilen. Har du möjlighet att titta på det? Tack!

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Det är de gamla länkarna sedan Femme – måste uppdatera dessa. Söker jag i sökrutan så hittar jag :
   http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2013/02/27/citronbiskvier/

   Lycka till

   1. SannaDannas skriver:

    Tack för citron receptet! Jag har dock fortf problem att hitta den för nutellan 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

     Jag har en sök ruta under bilden på sidans topp – där kan man söka eller bläddra bland kategorierna 🙂
     http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2013/03/08/nutellabiskvier-toppade-med-schweizernot/

     1. Sanna skriver:

      Jag vet! Har försökt söka där men får bara träff från september och då med brutna länkar 🙂 men tack för hjälpen!

 5. Åsa skriver:

  Måste bara berätta att jag gjorde din skagenröra ikväll, supergod!! Tack för den och en jättebra blogg! 🙂

  1. Jennys_matblogg skriver:

   Va glad jag blir! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *