Bananoffee Pie

Hej hej,

Idag kommer småttingarnas farmor och farfar hit och firar Nomi som fyllt år. En tårta som jag brukar baka till barnens födelsedagar är denna med digestivbotten, krämigaste kolasåsen, vispad grädde , banan och  hackad daim. Den är galet god – och har ni inte prövat innan så måste ni bara göra det.  För ännu fler uppdateringar följ mig på Facebook  och instagram @jennysmatblogg
IMG_8705
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä sedan insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
IMG_7283
Finhacka daimen. Vispa grädden fast. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen.  Ställ kallt fram till servering. Precis innan servering skala och skär upp bananen , lägg bananmynten över kolakrämen, bred över grädden

Och toppa med ytterligare lite skivad banan och  den goda daimkrossen.
Smaklig fika !

 

IMG_8566
2

36 responses to “Bananoffee Pie

  1. Lotte skriver:

    Åååå denna ska jag göra till vårt kalas 🙂 Men jag och min klantighet får säkert burken att explodera….. Men jag ska absolut testa!! Ha en härlig söndag
    http://www.lotte4.blogspot.com

  2. Anna skriver:

    Ser galet god ut men blir den inte väldigt söt?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Efter som det är lite sälta i kexen så tycker inte ja att den är för söt – sedan kan man toppa den med hallon eller jordgubbar istället för banan så får man in en frisk smak. Gott vilket som 🙂

  3. Karriärkvinna skriver:

    Åh så gott. Den brukar min svärmor göra! Hoppas att ni får en riktigt trevlig födelsedagssöndag! 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack ! 🙂
      Det har varit toppen

  4. Sara på Vardag.nu skriver:

    Riktigt sött och gudomligt gott med banoffee pie! 🙂

  5. Söderböna skriver:

    Mums denna måste jag testa att göra. Men jag tål inte mandel så dajm är uteslutet, vad tror du för choklad skulle vara gott till istället? Tack för en trevlig matblogg!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag tror att det blir lika gott med mjölkchoklad 🙂

  6. Linda skriver:

    Jag brukar också baka denna tårta, så sjuuuukt god! Den är mycket omtyckt och uppskattad, den måste alla verkligen testa 🙂
    Brukar aldrig kommentera på din blogg, men jag läser varje dag.
    Jag tycker mycket om den, du verkar jordnära,
    verkar ha ett mycket fint hem och dina recept är goda och du lägger ut fina bilder.
    Skulle bli glad om du kunde visa mer av ditt hem, så att man ser rummen mer i sin helhet. Om du vill förstås 😉
    Ha det bra och tack för trevlig läsning 🙂
    Hälsningar Linda.

  7. mari-louise Rydèn skriver:

    Ser helt underbar ut!!!! Måste testas snarast!

  8. pilla skriver:

    Wow, ser ut som en smashit! Ska försöka minnas den till nästa bakstund!

    http://pernillabredolt.com

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀

  9. Timja Thoren skriver:

    Ser smaskens ut !! (:

  10. carola skriver:

    Sist jag gjorde den sprack botten i massa små bitar när jag tog ut den ur formen och ännu mer när jag bredde på kolakrämen. Någon som vet vad jag kan ha gjort fel? Den var lika god ändå 🙂 men så blev den inte förra gången…

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Menar du när du tog bort den runda delen runt om ?
      Kan det vara så att man ska lossa den lite med hjälp av en kniv. Eller prova lite mer smör nästa gång så du får ihop digestivkexdegen.

      🙂

      1. carola skriver:

        Testar mer smör :-). Tack!

  11. Lena skriver:

    Tror du att man kan fixa kolakrämen en dag i förväg för att spara tid?

  12. Lena skriver:

    Hej igen! Fortsättning på min förra fråga… Om man kan koka den tex dagen innan, ska man då vänta med att öppna burken? Har du förresten testat den färdiga kolasåsen? Hur är den isf i jämförelse? Tack för en superbra blogg!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag brukar vänta med att öppna burken- men det spelar ingen roll 🙂
      Jag har provat den färdiga- de är helt okej. Lite krämigare / hårdare kanske än den man gör själv 🙂

  13. Johanna skriver:

    Hej Hej! Kan man göra denna dagen innan kalaset? ser fantastisk ut!!

  14. Malin skriver:

    Jag har gjort denna 2 ggr. Första gången med en kompis och andra gången idag helt själv! Jag måste säga att detta har blivit en klar favorit här hemma och båda tjejerna vill ha denna på sina kalas i år! Tack för ett underbart recept <3

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Å vad roligt att höra! Tack för att du berättar 🙂

  15. Varglyan skriver:

    Hej. Jag ska skriva om denna härliga paj i min blogg senare idag. Ger dig en shoutout i det inlägget med =) Jag är verkligen glad att jag fick tag på detta receptet…

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Vad roligt att du gillar 😀

  16. Anja Kajtaz skriver:

    Hej Jenny!

    Jag hittar så bra recept på din blogg alltid och gjorde denna igår och tänkte fråga dig om jag kunde låna detta inlägg till min blogg. Länkar dig såklart! Tack i förhand! 🙂

    Hälsningar
    Anja Kajtaz

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det går så bra det.

  17. Carolina Olsson skriver:

    Jag kanske är lite bakom, men hur gör man kolasås? Jag kan inte läsa det någonstans ?

    1. Chatrine skriver:

      Kolasåsen är den karamelliserade mjölken. Du kan också göra egen genom att koka en burk kondenserad mjölk i 2,5 timma. Se då till att den är täckt av vatten hela tiden.

    2. Anette Glasell skriver:

      Hej!
      Du kan också göra egen genom att koka upp 2 dl grädde, 1 dl florsocker, 0,5 dl sirap och 1 tsk vaniljsocker.
      Koka upp, rör om och vrid ner värmen. Låt krämen koka trögflytande över svag värme i 20-30 minuter, rör ofta. Låt krämen svalna i kylskåp och bred sen ut den. Står den för länge i kylskåp kan man värma den försiktigt i micron.

  18. Gilla skriver:

    Hej jag tänkte göra detta recept idag. Och hoppas du ser min fråga. Behöver den inte alls in i frys. Går det att lägga ihop allt dagen innan servering???

    Mvh G Johansson

    1. jennysmatblogg skriver:

      Nej bara kylen.

  19. Evelina skriver:

    Hej! Jag tänkte ha denna till fredagsfikat nästa vecka, hur mycket kan jag förbereda dagen innan? Ska allt helst göras samma dag? 🙂

  20. Evelina skriver:

    Hur mycket kan jag förbereda dagen innan? 🙂

  21. Evelina skriver:

    Hur mycket kan man förbereda dagen innan :)?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hela pajen typ 🙂

  22. laila sedendahl skriver:

    Byt ut dajm mot jordgubbar o passionsfrukt…. sa Cattis 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Translate »