Hej hej,
I dag vill jag tipsa om världens godaste efterrätt. Bananoffee Pie!
Men innan dess vill jag även tipsa om min favvobutik, där har jag köpt det mesta till mitt hem : soffa, solstolar, tallrikar och sängtextiler. KLICKA HÄR
I dag vill jag tipsa om världens godaste efterrätt. Bananoffee Pie!
Men innan dess vill jag även tipsa om min favvobutik, där har jag köpt det mesta till mitt hem : soffa, solstolar, tallrikar och sängtextiler. KLICKA HÄR
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä sedan insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
Finhacka daimen. Vispa grädden fast. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Ställ kallt fram till servering. Precis innan servering skala och skär upp bananen , lägg bananmynten över kolakrämen, bred över grädden
Och toppa med ytterligare lite skivad banan och den goda daimkrossen.
Och toppa med ytterligare lite skivad banan och den goda daimkrossen.
Smaklig fika !
Åååå denna ska jag göra till vårt kalas 🙂 Men jag och min klantighet får säkert burken att explodera….. Men jag ska absolut testa!! Ha en härlig söndag
http://www.lotte4.blogspot.com
Det är karamelliserad mjölk och använder du den istället för kondenserad mjölk/dulce de leche så slipper du koka upp den. Jättepraktiskt om du vill förkorta tiden som du lägger ner på att göra banoffeepajen.
Ser galet god ut men blir den inte väldigt söt?
Efter som det är lite sälta i kexen så tycker inte ja att den är för söt – sedan kan man toppa den med hallon eller jordgubbar istället för banan så får man in en frisk smak. Gott vilket som 🙂
Åh så gott. Den brukar min svärmor göra! Hoppas att ni får en riktigt trevlig födelsedagssöndag! 🙂
Tack ! 🙂
Det har varit toppen
Riktigt sött och gudomligt gott med banoffee pie! 🙂
Mums denna måste jag testa att göra. Men jag tål inte mandel så dajm är uteslutet, vad tror du för choklad skulle vara gott till istället? Tack för en trevlig matblogg!
Jag tror att det blir lika gott med mjölkchoklad 🙂
Jag brukar också baka denna tårta, så sjuuuukt god! Den är mycket omtyckt och uppskattad, den måste alla verkligen testa 🙂
Brukar aldrig kommentera på din blogg, men jag läser varje dag.
Jag tycker mycket om den, du verkar jordnära,
verkar ha ett mycket fint hem och dina recept är goda och du lägger ut fina bilder.
Skulle bli glad om du kunde visa mer av ditt hem, så att man ser rummen mer i sin helhet. Om du vill förstås 😉
Ha det bra och tack för trevlig läsning 🙂
Hälsningar Linda.
Ser helt underbar ut!!!! Måste testas snarast!
Wow, ser ut som en smashit! Ska försöka minnas den till nästa bakstund!
http://pernillabredolt.com
😀
Ser smaskens ut !! (:
Sist jag gjorde den sprack botten i massa små bitar när jag tog ut den ur formen och ännu mer när jag bredde på kolakrämen. Någon som vet vad jag kan ha gjort fel? Den var lika god ändå 🙂 men så blev den inte förra gången…
Menar du när du tog bort den runda delen runt om ?
Kan det vara så att man ska lossa den lite med hjälp av en kniv. Eller prova lite mer smör nästa gång så du får ihop digestivkexdegen.
🙂
Testar mer smör :-). Tack!
Tror du att man kan fixa kolakrämen en dag i förväg för att spara tid?
Enligt Jennys recept är det karamelliserad mjölk och använder du den istället för kondenserad mjölk/dulce de leche så slipper du koka upp den. Jättepraktiskt om du vill förkorta tiden som du lägger ner på att göra banoffeepajen.
Hej igen! Fortsättning på min förra fråga… Om man kan koka den tex dagen innan, ska man då vänta med att öppna burken? Har du förresten testat den färdiga kolasåsen? Hur är den isf i jämförelse? Tack för en superbra blogg!
Jag brukar vänta med att öppna burken- men det spelar ingen roll 🙂
Jag har provat den färdiga- de är helt okej. Lite krämigare / hårdare kanske än den man gör själv 🙂
Hej Hej! Kan man göra denna dagen innan kalaset? ser fantastisk ut!!
Jag har gjort denna 2 ggr. Första gången med en kompis och andra gången idag helt själv! Jag måste säga att detta har blivit en klar favorit här hemma och båda tjejerna vill ha denna på sina kalas i år! Tack för ett underbart recept <3
Å vad roligt att höra! Tack för att du berättar 🙂
Hej. Jag ska skriva om denna härliga paj i min blogg senare idag. Ger dig en shoutout i det inlägget med =) Jag är verkligen glad att jag fick tag på detta receptet…
Vad roligt att du gillar 😀
Hej Jenny!
Jag hittar så bra recept på din blogg alltid och gjorde denna igår och tänkte fråga dig om jag kunde låna detta inlägg till min blogg. Länkar dig såklart! Tack i förhand! 🙂
Hälsningar
Anja Kajtaz
Det går så bra det.
Jag kanske är lite bakom, men hur gör man kolasås? Jag kan inte läsa det någonstans ?
Kolasåsen är den karamelliserade mjölken. Du kan också göra egen genom att koka en burk kondenserad mjölk i 2,5 timma. Se då till att den är täckt av vatten hela tiden.
Hej!
Du kan också göra egen genom att koka upp 2 dl grädde, 1 dl florsocker, 0,5 dl sirap och 1 tsk vaniljsocker.
Koka upp, rör om och vrid ner värmen. Låt krämen koka trögflytande över svag värme i 20-30 minuter, rör ofta. Låt krämen svalna i kylskåp och bred sen ut den. Står den för länge i kylskåp kan man värma den försiktigt i micron.
Hej jag tänkte göra detta recept idag. Och hoppas du ser min fråga. Behöver den inte alls in i frys. Går det att lägga ihop allt dagen innan servering???
Mvh G Johansson
Nej bara kylen.
Hej! Jag tänkte ha denna till fredagsfikat nästa vecka, hur mycket kan jag förbereda dagen innan? Ska allt helst göras samma dag? 🙂
Hur mycket kan jag förbereda dagen innan? 🙂
Hur mycket kan man förbereda dagen innan :)?
Hela pajen typ 🙂
Byt ut dajm mot jordgubbar o passionsfrukt…. sa Cattis 😀
Hej! Detta är så himla gott. Och ett extra plus med daimen på 😋 Ville bara tipsa att när jag sökte här på din sida dök den inte upp alls eftersom jag skrev originalnamnet, dvs ”banoffee pie”. Trevlig helg!
Hej!!
Nu är denna pajen igen på mitt bord. Har bakat den många gånger. Fuskat med färdig kolasås och den är endå gudomlig 😋😋😋
Har bakat den i Kroatien och mina vänner var lika mycket förtjusta i den. Frågade efter receptet.
Ofta lagar jag dina recept och är nöjd varenda gången både hur det smakar och hur änkla de är.
Tack för en så bra blogg 🌼🌼
Jätte god.