Smörgåsbakelser

Hej hej från ett grått småland,

Det har regnat en del både igår och inatt, och ska man se det positivt så slipper vi vattna nu när vi planterat &  sått in gräs i trädgården. Och här har jag nu har precis skjutsat iväg barnen till skolan och har snart tid hos frisören för lite nya slingor, klippning och längre hår. Välbehövligt kan jag säga, och det är inte en dag för tidigt. Igår gjorde vi  lite smörgåsbakelser till kvällsmat- jag fick en hel del räkor över efter att ha ”bakat”  till påsktemat imorgon och synd att slänga 😉 och smörgåsbakelser är så himla gott.

I kategorin ”matiga mackor” hittar ni ännu flera olika sorters smörgåstårtor.

smörgåstårta

Du behöver till 6 bitar
18 bitar formfranska / rostbröd

Grundfyllningen och det du har runtom  tårtan : 
5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 – 1 dl majonäs

Fyllning nr 1 :
1 burk med leverpastej
1/2 dl gurkmix
ca : 2 dl av grundröran

Fyllning nummer 2 :
350 gram rökt skinka
ca: 2 dl av grundröran
ev. finhackad lök

Garnering: krossade ostbågar, skinka, räkor, kokta ägg, stjärnfrukt, tomater, gurka, lök , sallad, citron, gurka, färska örter.osv

Gör så här ;

Skär bort kanterna på brödet , och rada upp på en skärbräda eller liknande.
Vispa grädden till grundfyllningen, när den bildar toppar vispar du i creme fraiche och majonäs också. Fyllning ett med leverpastej rör du ihop med 2 dl av grundfyllningen och gurkmix. Fördela sedan ut den på den understa delen. Ju mer fyllning , ju saftigare. Hacka sedan löken och strimla skinkan till fyllning nummer två som du också blandar ihop med grundröran – 2 dl – eller ev lite mer. Sist lägger du på locket och breder in varje smörgåsbakelse med grundröran, plastar och ställ kallt gärna över natten.

Sedan dekorerar du dem precis innan ni ska äta dem.

Smörgåstårta

1

10 responses to “Smörgåsbakelser

  1. Viola skriver:

    He, he fnissade lite åt ”klippning och sedan lite längre” – nu är det ju möjligt, men hallå visst låter det lite udda 😉 Tänkte göra någon av dina mackor till fredagsmyset, lite extra allt!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀 Hi hi … Ja, först klippa det slitna topparna- sedan sätta i lite längre hår. Perfekt när man inte orkar vänta på att håret ska växa sig långt 😉

  2. Karin skriver:

    Smörgåstårta är verkligen min favorit! Tack för smarrigt men ändå enkelt recept! Med gurkmix, menar du då Bostongurka?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      ja precis- bostongurka 🙂

  3. Lotte skriver:

    Jäkla så gott det ser ut!! Får vi se ditt nya hår sen då 😉
    http://www.lotte4.blogspot.com

  4. Ida skriver:

    Så gott de ser ut 🙂

  5. smaklokarna.blogg.se skriver:

    Verkligen superfin! Smörgåstårta måste nog vara en av de godaste sakerna som finns, äts alldeles för sällan 🙂

  6. Melinda skriver:

    Åh! Gott.. Borde vara förbjudet att göra inlägg om smörgåstårta ju!
    Bor utomlands och här har dom varken creme fraiche eller eller gräddfil… Och grädden är nog världens äckligaste :((
    Såna här stunder man saknar Sverige =))
    Smaklig måltid till er!
    Hälsningar Melinda

    http://www.meliinda.se

  7. Anna johansson skriver:

    Kommer det ut en bok med mat också?
    Olika middagar
    När isåfall ?
    🙂

  8. Polly Erickson Vraneza skriver:

    Do you have a cookbook in English?
    What is the outside of your smorgasbord torte? My family is from Smaland!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *