VECKOMATSEDEL

Måndag: Spenatsoppa med ägg
Tisdag: Pasta med ostsås (på 3 olika sorters ost)
Onsdag: Fläskfile med gorgonzola
Torsdag Gratinerad blomkål med rökt skinka
Fredag Biff Rydberg

IMG_7404 (1)

Det här behöver du till 4 personer:
700- 800 gram putsad oxfile
smör
10 stycken potatisar
1 gul lök

Senapscreme: 
2 dl vispgrädde
1 1/2 msk fransk dijonsenap
1/2 tsk socker
1 nypa salt

Garnering:
4 äggulor

Gör så här:
Ta fram oxfilen cirka 2 timmar innan du ska börja med maten. Skala och skär potatisen i bitar och skölj den i kallt vatten för att få bort det mesta av potatisstärkelsen. Hetta upp en stekpanna med smör och vänd ner potatisen, rör om då och då. Finhacka under tiden löken och skär oxfilen i 2*2 cm bitar. Senapscremen gör du genom att vispa grädden fluffig, och rör ihop med senap, socker och salt. Låt stå kallt fram till servering.

Råstekt potatis blir lite som friterad potatis, väldigt gott

IMG_7370När potatisen är klar ( cirka 15-20 minuter ) ta upp och låt överskottet av smöret rinna av, innan du lägger den på serveringstallrikarna. Fräs löken glansig, och lägg upp för sig på tallrikarna. Till sist höjer du värmen och fräser oxfilen hastig runt om ett par minuter.  Tänk på att inte steka allt samtidigt, köttet ska inte koka. Stek så att köttet får vacker färg, men fortfarande är rosa i mitten. Lägg upp på tallrikarna och servera med senapssås och äggula.

Smaklig måltid! 

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Och självklart vill jag ge ett Söndagstips,
då Cervera just nu har upp til 40 % RABATT på deras köksprodukter. KLICKA HÄR


❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och även som vanligt vill jag tipsa om något gott till kaffet.
Daimkladdkaka

Det här behöver du för att baka kladdkaka 20- 22 cm :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk

Topping: 
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
Daimströssel / Knäckströssel

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. När kladdkakan svalnat så gör du toppingen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Och rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan.
Strö över daimströssel och servera med vispad grädde.

7
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
1 år sedan

Tack det låter fint och enkelt.

Nästa inlägg

RECEPT PÅ VÅFFLOR

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x