Fläskfile med gorgonzola

Fläskfile i krämig gorgonzolasås.

gorgonzola

Fläskfilen kan bytas ut mot oxfile och även mot kycklingfile.

Det här behöver du till 4-5 portioner:

6 portioner potatismos
2 äggulor
2 putsade fläskfilé salt och peppar

Gorgonzolasås :
2 msk Smör
150 gram god gorgonzolaost
1 liten fin finhackad sharlottenlök
4 dl creme fraiche
1/2 tsk dijonsenap
1/2- 1 dl grädde
salt och peppar

Toppa med klippt fin persilja

Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader. Rör ihop potatismoset med äggulorna Spritsa moset runt omkring på en ugnsfast form och grädda iugnen tills den fått vacker färg. Under tiden skär du cm-tjocka bitar av fläskfilen och bryner klart i smör. På stekspadet gör du sedan såsen, fräs löken mjuk i smöret – men den ska inte få färg. Häll över vätska och låt sjuda. Sila bort löken och rör ner creme fraiche, och senap och smula ner osten och låt puttra i fem minuter smaka av med salt och peppar. Lägg upp köttet i mitten på fatet med spritsat gyllene mos, ringla över såsen och dekorera med persilja.

Smaklig måltid

2

5 responses to “Fläskfile med gorgonzola

  1. Lotta skriver:

    Vilken fin blogg du har, och den här fläskfilén ser jättegod ut!

  2. Maria Östlund skriver:

    Hej
    Jag tänkte göra det här ikväll men min sambo äter lchf tror du att jag kan ta blomkålsmos i en egen form och ha äggula i den och gratinera
    Mvh Maria

  3. lena nyströmer skriver:

    Ser smarrigt ut & ska göra detta ikväll men är det egengjort potatismos eller snabbmos du använder?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag gör riktigt mos 🙂 Går bra med vilket

  4. Susanna skriver:

    1-1/2 dl grädde?
    Menar du 1/2-1 dl grädde el 1-1 1/2 dl?
    Mvh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *