VECKOMATSEDEL


Gokväller,
Här kommer veckans matsedel. Hoppas att ni hittar lite ni gillar.

Måndag: Gnocchi med grönsakssås
Tisdag : Panerad rödspätta med remouladsås
Onsdag : Kesoplättar med vispad grädde
Torsdag : Kyckling Kiev
Fredag : Laxplanka med räkor


Det här behöver du till 4 st Laxplanka:
1 kilo potatis
1 dl vispgrädde
4 äggulor
salt & peppar
+ dill ( kryddform)

4 fina färska laxbitar
Kokad sparris ( både grön & vit)
citron
färsk dill
handskalade räkorhttps://9092528726bb185b541908292b560804.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Citronsåsen:
2 1/2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1/2 msk hummerfond
2 msk nypressad citronsaft

Gör din laxplanka så här:
Ställ ugnen på 200- 225 grader.
Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar + dill. Lägg in plankorna i ugnen för att bränna av dem, i cirka 5 minuter. Olja in plankorna och lägg laxen där och skjuts in i ugnen, låt ligga i 15 minuter, eller tills laxen börjar bli klar & få vacker färg. Ta ut och höj värmen till 250 grader spritsa sedan / eller klicka ut ”duschesspotisen” över plankorna. Jag brukar låta moset svalna innan, för att lättare spritsa det sen. Fördela ut klyftade körsbärstomater och skjuts in i ugnen.

Så här kan man spritsa ut moset, har man ingen sprits går det bra att klicka ut moset.  Under tiden du gratinerar plankan så kokar du sparrisen och gör såsen. Såsen mäter du upp alla ingredienser i en kastrull ( förutom citronen ) låt sjuda upp och ta bort från plattan innan du smakar av med citron. När plankan fått vacker färg tar du ut den och garneramed sparris, sås, dill, citronskiva och massa nyskapade stora räkor.

Smaklig spis. 

* * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: MumsMums / Gräddbullar

Det var länge sedan jag bakade dessa, men häromdagen var det dags igen. Väldigt lätta att baka, och för att göra dem mer festliga så kan man även färga kokosen med karamellfärg.
Mina blev dock bara vita denna gången, fina så också tycker jag.https://89c3f505a8aff4ab9c4da338bea506ea.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Det här behöver du :

4 1/2 dl strösocker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl iskallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
1 1/2 msk gelatinpulver

Garnering : 4 dl kokosflingor

Gör så här :

Rör ihop socker, florsocker, äggvita i en skål. Rör ner det kalla vattnet i skålen.
Värm sedan upp det andra vattnet kokhett i micron på spisen och rör sedan ut gelatinpulvret där i, det ska bli klumpfritt. Värm annars igen under omrörning.
Vispa sedan ner detta i blandningen med en elvisp eller en bakmaskin med roterande bunke/ visp.

Vispa i 30 minuter, blandningen kommer vara tjock porös och fluffig.
Mät upp hälften av kokosen i en form 20*30 och häll ner smeten där. OCh strö över resten av kokosen. Ställ sedan kallt i två timmar innan du skär lagom stora portionsbitar.
Doppa även kanterna i kokos.

Sedan är de klara  att serveras. 

2
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
1 år sedan

Det ser otroligt gott ut! Jag måste prova!

Nästa inlägg

HOOKS HERRGÅRD

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x