En saftig och god kyckling kryddad med örter & vitlök. Vi provade den förra helgen i stugan. Kan rekommendera er att laga denna ”kyckling Kiev” redan idag.
Till 4 portioner
4 tunna kycklingfileer
80 gram smör
1/2 riven vitlöksklyfta
persilja + dill ( går bra med fryst )
1 vispat ägg
ströbröd
flingsalt
Serveras med potatismos
Mjölig potatis
varm mjölk
smör
salt och vitpeppar
Gör så här:
Koka potatisen mjuk, och innan servering häll av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en potatiskross eller elvisp. Värm upp lite mjölk och vänd ner lite mjölk i taget medan du vispar / rör ihop moset, en klick smör och smaka av moset med salt och vitpeppar.
Kycklingen gör du så här:
Låt kycklingen tina innan om den är fryst.
Rör ihop smöret med den rivna vitlöken och forma till stavar. Rulla sedan stavarna i persilja och dill
Skär ett snitt i filen och baka/ rulla sedan in smöret i filen. Fyll en tallrik med ströbröd & några nypor flingsalt. Pensla sedan runt om kycklingen med uppvispat ägg och doppa sedan filen så att den täcks med ströbröd.
Stek dem sedan på medelhögvärme tills kycklings är helt genomstekt.
Servera sedan genast!
Jag såg ett klipp på Youtube som heter ”Linn och Filip bakar Oreo-cheesecake” och tyckte det var kul att de tagit receptet från dig, vilket de både nämner och länkar till 🙂
[…] Tisdag Dillstuvad potatis med panerad torsk Onsdag Kasslergratäng med smak av pizza Torsdag Kyckling Kiev Fredag […]