ANNONSLÄNKAR FÖR BAGAREN & KOCKEN

VECKOMATSEDEL


Bättre sent än aldrig, här kommer en rykande färsk veckomatsedel.


Måndag: Vegetarisk Pasta med zucchini
Tisdag: Platt köttfärslimpa med potatis & sås
Onsdag : Nudelsallad med kyckling och cashewnötter
Torsdag Lax med mango och koriander
Fredag: Moules Marinieres

.

Det blåa vackra porslinet är av märket Gerbera – du hittar det HÄR

Du behöver till 4 personer
2 kilo blåmusslor
2 st scharlottenlök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
3 dl torrt vitt vin
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
persilja

Gör så här:
Skrubba musslorna noga i kallt vatten. Dra loss eventuellt ”skägg”. Släng bort de musslor som är trasiga och dem som är öppna och inte stängs när de knackas i köksbänken. ala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en gryta ca 3 min. Häll i vinet och låt koka upp. Lägg musslorna i grytan och koka under lock ca 3-5 min. Ta upp musslorna med hål­slev. Släng bort de musslor som inte öppnats. Häll grädden i grytan och låt koka upp. Krydda med salt och peppar. . Lägg tillbaka musslorna i grytan. Fördela musslorna i djupa tallrikar och häll över gräddskyn & strö över klippt persilja.. Servera genast med nybakade vitlöksbröd.

1
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

UTFLYKT MED HAVSSKÖLDPADDOR

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x