VECKOMATSEDEL

Söndag it is.
Och jag är åter igen hemma efter en fantastisk resa. Men hörni, missa inte chansen att tävla om denna fantastiska vistelse – tävlingen pågår på Instagram,. Heter @jennysmatblogg

Och så kommer som vanligt veckomatsedeln här,
Varsågoda.

.

Måndag Ugnspannkaka ( köttfri måndag ) 
Tisdag Panerad rödspätta med skolans kalla dillsås
Onsdag Pasta med bacon- & svampsås
Torsdag Kycklingbiffar i citronsås
Fredag Kålpudding med kokt potatis & sås

Skippa potatisen och servera mer kokta grönsaker så har du en LCHF middag.

Det här behöver du till 4-5 portioner :
potatis
1 kg vitkål
olja/ smör
2 tsk kinesisk soya
1 msk ljus sirap

600- 700 gram nötfärs
1 ägg
3 – 4 dl grädde
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1/2 tsk salt
lite peppar

Gör så här: 

Ställ ugnen på 200 grader. Dela vitkålen på mitten , och skär bort mittstocken, strimla sedan kålen tunt.  Har du ingen hushållsmaskin går dete minst lika bra med en osthyvel. Hetta upp en stor stekpanna med olja, gärna en med höga kanter. Fräs vitkålen mjuk utan att bränna den. Ringla över sirap och soya, stäng av värmen.  Rör ihop nötfärsen med grädde, ägg, timjan, oregano, salt och peppar. Ta fram en ugnssäkerform och täck botten med hälften av kålen, bred ut färssmeten över och avsluta med de sista av vitkålen.  Ställ in i ugnen och låt stå mellan 30- 40 minuter ( beroende på hur stor form du tagit ) Servera med kokt potatis och lingonsylt.störreformen = snabbare tid i ugnen.

Smaklig måltid


* * * * * * * * * *

Något gott till kaffet : Vit kladdkaka med hallongrädde

Fina bilden kommer fotografen Ulrika Pousette. Recept från min bok ”Baka med Godis”

Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjölHallongräddde:  2 1/2 dl vispgrädde 2 msk florsocker 125 gram färska hallon     Gör så här:  Ställ ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme. Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp. Hallongrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.

6
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emelie
2 år sedan

Hejsan!! För oss som inte har instagram, väldigt nyfiken på hotellet och researrangören du åkte med? Blir ju väldans sugen på att åka dit själv med barnen. Jag saknar dina blogginlägg om alla fantastiska resor du gör. Jag har som sagt inte instagram så jag kan inte se din story där. Ha det gott!

Marie
Reply to  Emelie
2 år sedan

Håller med! Har inte instagram och då missar man tydligen en hel del…

Nästa inlägg

I DAG BÄR DET HEMÅT

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x