DUBBELMARINERAD KYCKLING MED LJUMMEN COUSCOUSSALLAD

Woop woop – då var det torsdag igen.
Idag ska jag in till stan på några jobbmöte på förmiddagen, och sedan blir det lunch på stan med bästa inredningsfrun. Myyys!
Annars innebär torsdagar stallet för oss, och sedan är det läxförhör. Nomi har nästan alla sina läxor till just fredagar. Tycker det är bra att man har hela veckan på sig att plugga. Middagen idag hos oss blir kyckling, pommes och ”fusk-bea” efter barnens önskemål. Något som jag hellre hade ätit idag igen är denna goda kycklingen som kommer här:

Galet god dubbelmarinerad kyckling.
Prova snart vetja.

Du behöver: 
800 gram kycklingfile
smör
salt & peppar
.

Marinad nummer 1:
1 tsk soja
2 msk olivolja
1 st pressad vitlöksklyfta
4 msk sweet chilisås

Marinad nummer 2:
1 dl olivolja
Saft från 1 liten pressad citron
1 msk konc. kycklingfond
1 msk flytande honung
salt och peppar
1/2 kruka med valfri ört. ( basilika, koriander, timjan eller oregano )

Gör så här: 
Blanda alla ingredienser i första marinaden i en plastpåse, och lägg ner kycklingen där. Knyt och ställ in i kylskåpet över natten. Låt filéerna sedan rinna av lite. Och stek dem då med salt och peppar i en panna tills de får vacker färg och tills de är klara ( 70 grader ). Lägg sedan i en form och rör ihop marinad två. vänd marinaden över kycklingen och låt vila i en kvart – tjugominuter innan du servera. Under tiden kan du göra couscoussalladen.
.
.
Det här behöver du till couscoussalladen:
Couscous
paprika i olika färger
blandad sallad
röd lök

.

Gör så här:
Koka couscousen enligt instruktioner på förpackningen. Häll bort vattnet och låt svalna något, hacka ihop paprikan, lök och rör sedan ihop couscousen med detta och en blandad sallad.

Klart att servera.

Önskar man en god kall röra till detta så hittar ni min favorit här.
Min fetaoströra

 

 

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

KRISPIGA TULPANER OCH SNABBMAT

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x