Veckomatsedel

Hej,

Här kommer veckomatsedel & tips för veckan.
.


Måndag:
Vegetarisk Pyttipanna
Tisdag: Dillstuvad potatis med panerad torsk
Onsdag: Ajvargratäng med falukorv
Torsdag: Potatis- & köttfärsgratäng
Fredag: Fylld schnitzel med ugnsrostade rotgrönsaker

Du behöver till 4 personer:
8 skinkschnitzlar
8 skivor ost
8 bitar rökt skinka
smör

2 vispade ägg
3 dl ströbröd
salt & peppar

serveras med ugnbakade rotfrukter och lite krispiga grönsaker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, skala och klyfta upp rotfrukterna, strö över rapsolja och pudra över ströbröd & flingsalt. Ströbrödet gör klyftisarna extra krispiga & goda. Ställ in i ugnen, i cirka 30 – 40 minuter- tills de är klara. Lägg ut skinkschnitzlarna på en skärbräda och banka ut dem med en kötthammare eller en brödkavel. Lägg två skivor ost och en skinkbit på hälften av dem och lägg den andra skinkschnitzeln över. Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör,  vänd bägge sidor i det uppvispade ägget, och sedan i ströbrödet och lägg ner i stekpannan. Stek varje sida på medellåg värme för att det inte ska brännas.

När schnitzlarna är genomstekta servera genast med klyftpotatis, sallas, en bit citron
och en god bearneiesås.

IMG_0746

.

* * * * * * * * * * *

.

Kladdkaka med lingon & kolakräm
IMG_4822

Det här behöver du: 
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
1/2 burk med karamelliserad mjölk
1 1/2 dl lingon ( jag hade frysta)

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten. Strö över lingon och fyll på med resten av smeten. Ställ in i ugnen i cirka 25-35 minuter.
Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet över natten.

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Vegetarisk snabbmat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x