VECKOMATSEDEL

Bättre sent än aldrig, här kommer söndagens veckomatsedel
Hoppas ni hittar något ni gillar annars söker ni bara i de olika kategorierna genom att klicka på de 3 strecken uppe till höger på skärmen.
.

 

Måndag : Fläskytterfile i pepprig sås
Tisdag: Pankopanerad falukorv i ugn
Onsdag: Smarrig fiskgryta med kokosmjölk 
Torsdag: Skogsgryta med kyckling
Fredag GRILLMIDDAG

 

couscoussallad

Till denna behöver du:
5 dl couscous
5 dl turkisk yogurt
2 små vitlöksklyftor
1 gurka
1 röd paprika
1/2 rödlök
1 msk finhackad persilja
salt
italiensk salladskrydda

Gör så här :
Koka couscousen enligt anvisningar på förpackningen, i saltat vatten. Rör om då och då.
Låt svalna. Blanda i turkisk yougurt, och finhackad gurka, paprika och lök & örter.
Smaka av med lite salt och italiensk sallladskrydda.

Klart!
  .

Grillspetten med fläskfile´, lök och paprika penslade vi bara med teriyakisås under tiden vi grillade dem.
Smaskigt och enkelt. Teriyakisås kan man köpa ”färdig” i affären.

IMG_2893


Och så något gott till kaffet:
Rabarberkladdkaka med vit choklad
.

 

 

Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 stjälkar rabarber + 2 msk strösocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm.
Skär de rabarberna tunt i lagom storlek så du kan fördela ut dem i formen. Men innan du lägger dit dem strö över lite socker.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.
1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *