VECKOMATSEDEL

Gomorron på er,

Vilken härlig helg vi haft och vilket härligt påsklov.
Gårdagen bjöd på poolbad hela dagen lång. Och vi åt grillat till både lunch och middag. Så gott!
För er som planerar kommande veckas middag kommer här ett gäng förslag. Hoppas ni hittar lite ni gillar.

   

Måndag Halloumiburgare med pommes
Tisdag Laxgratäng med citron 
Onsdag Kasslergratäng med pizzasmaker
Torsdag: Saftiga biffar med sås & potatis
Fredag Laxknyten på grillen

 


Laxknyten:
Tunt skivad kokt potatis
grovhackad kokt sparris
massa färsk lax
toppad med färsk chili

Servera med citron och god sallad.

Fyll små folieknyten med detta och grilla i 10 minuter.
Enklare kan det inte bli.

 

IMG_6283

Det här behöver du för att baka sockerkakssemla:
2 ägg
2 dl strösocker
½ tsk mortlade kardemummakärnor
75 gram smält smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning 
200-300 gram mandelmassa
ovispad grädde

Vispad grädde

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och vänd ner mjölken, ta bort från plattan
Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker poröst, blanda i de mortlade kardemummakärnorna.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, varvat med mjölkblandningen. Vispa bara tills allt blandat sig.
Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter.

Ta ut och låt svalna. Du kan med fördel förbereda sockerkakan kvällen innan.
För att undvika att den smular sig brukar jag frysa in den lite snabbt. Då blir den lättare att hantera.

Dela sedan locket på sockerkakan. Gröp ut en kanal i botten där du ska lägga fyllningen.
Riv ner mandelmassan i en skål, rör ihop med någon matsked ovispad grädde till önskad konsistens.
Fyll upp kakan/ kanalen med detta. Vispa grädde och spritsa runt.
Lägg på locket och pudra över massor med florsocker.

Smaklig fika!

 

2

3 responses to “VECKOMATSEDEL

  1. Anita Klingstedt skriver:

    Borde väl gå med tinad fryst lax också?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Såklart 🙂

  2. Carla O skriver:

    Hej!
    Wrap med frasig torsk, hur smarrigt som helst! Panko, vitlök, citron, salt och peppar täcke och in i ugnen.
    Jätte enkelt och går snabbt att göra under vardagarna när man vill ha riktig mat men ändå inte stå en evighet vid spisen.
    Till det en strimlad vitkålsallad. Man kan äta den i tortilla bröd eller bara som det är.
    Såååå Goood, testa!
    https://matkassekollen.se/citygross-matkasse/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *