Veckomatsedel

Hej från ett soligt Kalmar, 

Vaknade upp till detta vackra väder, så vi dukade ut söndagsfrukosten utomhus. Ja, där satt vi i godan ro och åt våfflor med grädde, sylt och färska bär och jag sippade på kaffe. Hur ljuvligt!? Sen hade vi pratat om att gå på bio idag, men det känns inte så motiverande att sätta sig i en mörk biosalong när det är rena rama vårvädret ute. Så jag får se om barnen ångrar sig.

Här kommer åtminstone den obligatoriska veckomatsedeln, hoppas ni hittar något ni gillar.

 

 

 

Måndag : Sötpotatispizzor (veg)
Tisdag : Laxspett, funkar både i ugn och på grill
Onsdag :  Halloumigraqtinerad falukorv
Torsdag : Nikkaluoktasoppa med köttfärs
Fredag Chicken Oscar

 

aa2 (1)

Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås – recept här (om du vill göra egen)
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar

Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.

Lägg upp & servera som bilden ovan.

* * * * * * * *

Något gott till kaffet : After Eight- Pannacotta

img_9271Det här behöver du 4-6 portioner :
2 gelantinblad
5 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
7-8 st after eight bitar

Serveras med en liten bit after fight och gärna lite färska bär.

Gör så här:
Lägg geltainbladen i kallt vatten, ta fram en kastrull och sjud upp grädde & socker.
Ta bort från plattan. Krama ur vattnet ur gelatinet & vänd ner after eight bitar och rör/ vispa så allt blandar sig ordentligt.
Häll upp i fina serveringsglas.

 

2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *