Välkommen sköna söndag,
Hoppas ni har en härlig dag vart ni än befinner er i landet. Startade dagen med att gå ut och äta frunch, väldigt trevligt och väldigt gott. Och nu står här trädgårdsfix på schemat. Men innan dess ville jag uppdatera med en smarrig veckomatsedel,
varsågoda.
Måndag: Flygande Jakob med Halloumi (veg)
Tisdag: Smörstekt torskrygg med bacon
Onsdag: Brie- & salamipaj
Torsdag: Pastasallad deluxe
Fredag: Grillade Kebabspett
Till 4 personer:
800 gram nötfärs
1 finriven vitlöksklyfta
2-3 msk kebabkrydda
1 tsk paprikapulver
4 msk finhackad bladpersilja
salt & peppar
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser och trä sedan på spett.
Använder ni träspett, ska dessa ligga i vattenbad innan.
Grilla sedan på grillen, vi penslade kebabspetten med matolja för att de inte skulle fastna.
Tips.
* * * * * * * * * * * * * * *
Knäckig äppelpaj
Det här behöver du till en form på 22-24 cm:
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig
Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver
Serveras med glass eller vaniljvips.
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.
Hur många personer beräknas pastasalladen till?