Smörstekt torskrygg med bacon

Torskrygg är så himla gott tycker jag. Och det lämpar sig lika bra till vardags som till fest.

IMG_9817 Torskrygg recept

Det här behöver du till 4 personer:
smör
4 bitar torskrygg
salt & citronpeppar
klippt dill
1 charlottenlök
1 pkt knaperstekt bacon

Serveras med dillmos:
Mjölig potatis
varm mjölk eller grädde
( jag tar hälften grädde, hälften mjölk )
smör
salt och vitpeppar
1/2 kruka klippt färsk dill

Gör så här: 
Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Tillsätt en grädde / mjölk och smöret. Stöt ihop med potatiskross, och smaka av med salt & peppar + dillen. Stöt tills du har ett klumpfritt mos.Torsken ska vara helt tinad när du börjar med den. Stek den i rikligt med smör, som du under stektiden över över fisken. Krydda med salt & lite citronpeppar & färsk dill. Och stek den färdig på bägge sidor. Fräs den finhackade löken & strimlade baconet och fördela ut över fisken.

Serveras genast!

2

7 responses to “Smörstekt torskrygg med bacon

  1. Maria skriver:

    Det här måste jag testa! Älskar torskrygg 🙂 Ser så gott ut

  2. Bacon är ju så otippat fantastiskt gott till fisk, speciellt torskens mjuka smak! En tallrik helt i vår smak:)

  3. Rovdjuret skriver:

    O lite färsk dikk är ju härligt!

  4. Morgan skriver:

    Gjort detta två gånger. Andra gången sparade jag baconfettet och stekte fisken tillsammans med det (+smör givetvis). Förbannat gott!

    1. jennysmatblogg skriver:

      Kul att höra 🙂

  5. Michael skriver:

    Tack för receptet nu är jag mätt =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *