Sconespizza med tacofärs

Hej hej,

Jag är snart på väg till Öland, ska luncha med Ingela idag. Det är alltid roligt att ses och att skvallra ikapp lite. Sen ska jag hem och packa, för imorgon bär det av på spaweekend. Det ser jag fram emot, ska packa ner nya badkläderna och förbereda massa bra poddar & ljudböcker. Men här kommer litet lunch eller middagstips till er som är inne och söker inspiration till det.

 

Det här behöver du till sconesbotten:
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl mjölk

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål, vänd ner oljan och mjölken. Rör samman allt till en deg. Arbeta samman, och om det behövs tillsätt ev. lite mer mjöl. Arbeta ut den på en bakplåtsklädd plåt. Förse den nu med alla dina favorit fyllningar,  sedan ska den gräddas mitt i ugnen i 15-20 minuter.
Jag hade förutom pizzasåsen , riven mozzarella, tacofärs, tomater, jalapenos.
Efter gräddningen toppade jag med lite ruccola.

1
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anita H P
5 år sedan

Vad är det för sås du har toppat sconespizzan med efter gräddningen?

jennysmatblogg
5 år sedan

Det var tacosåsen som blev över. ( Chipsdip + gräddfil )

Nästa inlägg

Thailax med kokoschips

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x